A kormánypárt nyerte a bolgár választásokat

2017. március 27. 08:44

Előrehozott parlamenti választásokat tartottak Bulgáriában vasárnap. Az eredmények alapján az eddig is kormányzó Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért párt nyerte a voksolást, de 32,8 százalékos eredménye miatt koalíciós partnert kell keresnie.

2017. március 27. 08:44

A vasárnapi előrehozott parlamenti választások előzetes eredményei alapján az eddig is kormányzó Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) párt nyerte a választást Bulgáriában. A szavazatok 32,8 százalékát nyerték el. Ennek megfelelően harmadszor is Bojko Boriszov korábbi miniszterelnök alakíthat kormányt, de 32,8 százalékos eredménye miatt koalíciós partnert kell keresnie.

Az exit pollok szerint a második helyen a szocialisták végeztek. A harmadik helyet pedig a Egyesült Hazafiak nevű nacionalista pártszövetség nyerte el. A hivatalos eredmények hétfőn várhatóak – írja az index.hu.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bihari Hunor
2017. március 27. 12:55
Az a lényeg, hogy a legeurópaibb párt nyert. A kommunisták ismét lemaradtak Bulgáriában is.
ciprióta
2017. március 27. 09:41
ahogy elnézem a parasztbalkán egyetlen oroszseggnyalója a ti hazátok marad szaftzabálók..szégyen és gyalázat,mint mindig a magyar történetirás...DDDDDDD
illiberator
2017. március 27. 09:32
Helyes! Nem miránssimogató párt a jó párt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!