Leminősítette Lengyelországot a Standard & Poor's

2016. január 15. 18:37

Az új lengyel kormány egyes intézkedései miatt leminősítette az országot a Standard & Poor's.

2016. január 15. 18:37

Leminősítette Lengyelországot pénteken a Standard & Poor's, azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy az új lengyel kormány több intézkedése kulcsfontosságú intézmények függetlenségét és hatékonyságát gyengítette.

A nemzetközi hitelminősítő az eddigi elsőrendű „A mínusz”-ról egy fokozattal „BBB plusz”-ra rontotta a hosszú futamidejű lengyel deviza-államadósság besorolását. A hosszú és rövid lejáratú, zlotyban kibocsátott lengyel szuverén adósságállomány osztályzatát a cég szintén egy fokozattal „A mínusz/A-2”-re rontotta az eddigi „A/A-1”-ről.

A Standard & Poor's az új osztályzatokon is negatív kilátást hagyott érvényben, közölve: ez legalább egyharmados esélyt jelez arra, hogy a lengyel besorolások a következő 24 hónapban még tovább romolhatnak, ha a lengyel  monetáris politika hitelessége megrendül, vagy ha a közfinanszírozási rendszer állapota a cég jelenlegi várakozásánál nagyobb mértékben romlik.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. január 28. 17:00
Le kell szarni. Csak a szokásos műsor. Nyomásgyakorlás, amúgy "liberális demokratákhoz" méltóan. Csinálni kell a dolgotokat, mint ahogy Orbán is csinálta. Egy idő után fogcsikorgatva, de el kell ismerniük az eredményeket, és elkezdenek újra felminősíteni, mint Mo-ot is.
ElQurMinator
2016. február 16. 08:38
Azt hittem, hogy várnak még 1-2 hetet. Sürgős volt nekik. Ezek szerint hirtelen összeomlóban a lengyel gazdaság. Én ennek csak örülök, mert legalább még több lengyelnek nyílik ki a szeme, hogy mi folyik a világban. Érek a Kaczinski kétharmad odakint is.
Csigorin
2016. február 16. 08:37
Amig az usa a maga tobb mint 100% allamadossagaval A+++ addig ezeket nem lehet komolyan venni.
emhem
2016. január 30. 18:37
mármint a lengyel kormányra gondolsz, ha jól sejtem. ugye megvan, hogy a lengyel kormány megpuccsolta a jogállamot? konkrétan 2/3 nélkül hozott meg a kormányuk egy 2/3-os törvényt. ilyet még orbán sem csinált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!