A Rákóczi Szövetség Kárpátalján is segíti az iskolakezdést

2020. szeptember 14. 20:51

A szervezet idén szeptemberben is több mint 9000 külhoni magyar iskolakezdő kisdiákot köszönt ösztöndíjjal és iskolatáskával Kárpát-medencei hálózata segítségével.

2020. szeptember 14. 20:51

A Rákóczi Szövetség Kárpátalján is segíti az iskolakezdést: szeptember 16. és 23. között 89 településen, 1831 iskolakezdő gyermek családjainak adják át a szervezet helyi partnerei az anyaországi társadalom – benne több száz települési önkormányzat – magyar iskolaválasztást elismerő ösztöndíját.

A magyar iskolaválasztás a záloga a magyarság fennmaradásának

A Rákóczi Szövetség hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: külhonban a magyar iskolaválasztás a záloga a magyar nyelv, a kultúra és a közösség fennmaradásának.

A szervezet ennek jegyében idén szeptemberben is több mint 9000 külhoni magyar iskolakezdő kisdiákot köszönt ösztöndíjjal és iskolatáskával Kárpát-medencei hálózata segítségével.

Közleményükben felidézték: a Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja még 2004-ben a Felvidéken indult azzal a céllal, hogy minél több magyar család válassza az anyanyelvű oktatást, és azóta több száz gyereket segített szerte a Kárpát-medencében, hogy anyanyelvén tanulhasson.

A külhoni magyar családok számíthatnak az anyaország társadalmára

Most számos bizonytalanság övezi a tanévet a Kárpát-medencében, a kárpátaljai kisdiákok számára is nehézségekkel indul az idei tanév, ugyanakkor a Rákóczi Szövetség mindent megtesz azért, a külhoni magyar családok érezzék, hogy ebben a nehéz helyzetben is számíthatnak az anyaország társadalmára – hangsúlyozták.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2020. szeptember 14. 21:09
Kárpátalján hasonlóan rossz a helyzet, mint Magyarországon. Bár Ukrajna hadviselő fél, agresszor Novorosszijával szemben. Biztató jel viszont, hogy Magyarországnak békeidőben sem futja többre. Valami tehát mégiscsak működik ebben az elfeledett, lesajnált régióban. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!