Wolfgang Sobotka óva intett attól, hogy elhamarkodottan ítélkezzenek a Fideszről

2018. október 04. 21:36

A Fidesz keresztény irányzatú párt, a mi kultúránk felé orientált párt – nyilatkozta Wolfgang Sobotka osztrák parlamenti elnök, aki arra sem számít, hogy Fideszt kizárhatnák az EPP-ből.

2018. október 04. 21:36

Óva intett Wolfgang Sobotka osztrák parlamenti elnök csütörtökön attól, hogy elhamarkodottan ítélkezzenek a magyar kormánypártról, a Fideszről, és egyúttal hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a közös értékeket a nézetkülönbségek fölé helyezzék.

Az APA osztrák hírügynökségnek nyilatkozva úgy fogalmazott: a Fidesz keresztény irányzatú párt, a mi kultúránk felé orientált párt. Sobotka pártja, a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) – a Fideszt és az ÖVP-t is magában foglaló Európai Néppárt (EPP) képviselőinek többségéhez hasonlóan – támogatta Sargentini-jelentést, amely szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, s ez indokolja az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását. 

 Sobotka ezzel kapcsolatban kiemelte: mindig a nagyfokú pragmatizmus mellett érvelt.

A Brexitet illetően aláhúzta, hogy a kizárásokkal, szakításokkal nagy gondossággal kell eljárni. Hozzátette: jelenleg nem számít arra, hogy a Fideszt kizárhatnák az EPP-ből.

Az osztrák házelnök csütörtökön a csehországi Kromerizben tett látogatást, ahol cseh és szlovák hivatali kollégájával tanácskozott.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2018. október 05. 10:14
A Néppártnak jobban kell a Fidesz bentmaradása mint fordítva.
airmax
2018. október 05. 08:17
Az osztrákok mindig is ezt csinálták velünk.... aztán amikor meggyúlt a bajuk a franciakkal, vagy a németekkel akkor megtaláltak minket... Mondjuk azért Mária Terézia nem csinálta azt, hogy miután a magyar rendek "életüket és vérüket" (pénzt az nem :) ) ajánlották neki, utána leszavazta volna a magyarokat... Ez azért még az ottaninak is az alja.... Ez a ...leszavazom, aztán megpróbálom kidumálni.... Nem fog az osztrák politika legfényesebb történetei közé tartozni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!