Hitlerhez hasonlította Putyint Boris Johnson

2018. március 23. 10:50

A brit külügyminiszter egy ellenzéki politikus hasonlatára reagálva kijelentette: Putyin esetében megállja a helyét Hitlerhez való hasonlítás.

2018. március 23. 10:50

Az angliai Salisburyben idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérlet szálai Moszkváig vezetnek – jelentette ki Boris Johnson a londoni alsóház külügyi bizottságának szerdai meghallgatásán. A brit külügyminiszter ezután Putyint Hitlerhez hasonlította.

A nagy felháborodást keltő összehasonlítás eredetileg az ellenzéki Munkáspárt egyik képviselőjétől ered, aki szerint Putyin úgy használja majd ki a nyári foci világbajnokságot propagandacéljaira, ahogy „Hitler használta az 1936-os berlini olimpiát”.

Johnson az ellenzéki politikus állítására azt válaszolta, hogy „egyértelműen helyénvaló az összehasonlítás 1936-tal”, de a bajnokság bojkottálása nem lenne fair a sportolókkal és a szurkolókkal szemben. 

 

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2018. március 23. 15:58
Ez az ember teljesen bolond, egy elmebeteg. És ilyenből lehet külügyminiszter - GB a béka feneke alatt van.
OberEnnsinnen
2018. március 23. 13:51
Hitler a biztos halálból, kiengedett - 36 órás egyoldalú tűzszünettel - 320 ezer brit katonát Dunkerque-ből. Churchill pár évvel később "megköszönte" ezt, amikor 50-60 német nagyvárost földig rombolt, egyedül Drezda több polgári lakost vesztett, mint akik Dunkerque-ban kegyelmet nyertek Hitlertől. Drezdában, és sok más helyen az emberek százezer számra egyszerűen elégtek, vagy a hőség testtömegük 60%-át elpárologtatta a semmibe. Ez is Hitler, még bedrogozásos állapota előtt... EZ pedig AZ ANGOL.
Mich
2018. március 23. 13:11
Boris Bohóc akkor nyilván Molotovhoz hasonlít (a gazdája meg Sztálinhoz...?) ...a bohóc-fizurát leszámítva...
noMores
2018. március 23. 13:09
Teljesen jogosan. De inkább egy újfajta Sztálin. Sikerült remekül elcsalni a ruszki választásokat, voltak körzetek 160%-os részvételi aránnyal, stb. A barátaink.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!