Ízelítő a jövőből: átvették az uralmat a gépek a Xiaomi autógyárában (VIDEÓ)

2024. április 10. 07:01

Az üzemből 76 másodpercenként kerül ki egy új autó.

2024. április 10. 07:01
null

Nyitókép forrása: DiscoverChinaAuto YouTube-oldala

A Xiaomi korábban szinte kizárólag a telefongyártásról volt ismert, most mégis berobbant az autóiparba. Valószínűleg jól mérhették fel a piaci igényeket, ugyanis az első modell csupán pár hete kapható, de máris 100 ezret meghaladó darabszámban rendelték meg a kínai vásárlók. A cég piacon megjelenő első modellje egy sportos szedán – írta meg a HVG.

A hirtelen népszerűség oka az lehet, hogy az új SU7 kísértetiesen hasonlít egy Porsche Taycanra, de annak töredékéért lehet most hozzájutni.

A Xiaomi új modellje átszámítva 15 millió forintba kerül Kínában.

Ami viszont a talán magánál az autónál is érdekesebb, az a cég szinte teljesen robotizált, új gyára, amely azontúl, hogy meglepően kevés emberi erőforrást igényel, elképesztő gyártási kapacitással rendelkezik.

Szinte hihetetlen, de az üzemből 76 másodpercenként kerül ki egy új autó.

Az elképesztő tempójú gyártását úgy érik el, hogy a gyárban több mint 700 robot dolgozik, míg hús-vér alkalmazottakból mindössze húszat alkalmaznak. A legtöbb robot a karosszériaüzemben tevékenykedik, ahol minden állomáson nyolc robot működik, négy-négy mindkét oldalon. 

A robotkarok képesek az ajtókat beültetni, emellett becsavarozzák és beállítják a zsanérokat, és a többi karosszériaelem esetében is elvégzik a szükséges munkát. A Xiaomi szerint ez a fejlesztés lehetővé teszi számukra, hogy kétszer olyan gyorsan haladjanak, mint a hagyományos autógyártók.

A Xiaomi robotizált gyáráról készült videót itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Az utolsó csapás: Kína már az idén megnyerheti az autóháborút

A kínai autógyártók az idén bevihetik az utolsó, végzetes ütést a belső égésű járművek piacának: a zöldenergia-tároló rendszerek – egyben az autók – árát olyan drasztikusan csökkentik, hogy azzal már senki nem tud versenyezni. A folyamat innentől magát táplálja, ha elindul, nincs esély menekülni előle.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­­­g­­­ö­­­s­­­ ­l­­­á­­n­­­y­­­o­k­­­ ­v­á­­r­­­n­a­­k­ ­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Nasi12
2024. április 11. 16:10
Sietek. Remélem kapok egyet a józsefvárosi piacon. Mert mi ahhoz szoktunk, hogy ott minden gagyi mert ócsó.:)
ahorvath06
2024. április 11. 14:30 Szerkesztve
Ugye azt nem írták itt le, hogy 1/24 óra alatt online 88.898db dedikált foglalás történt a vásárlás megindulásának napján. Mint egy igazi Black Friday. Felemelték 5 napra a visszalépés idejét, ha mégis meggondolták volna a vevők. De már át is adták ünnepélyes keretek között az első 10 vásárlónak az autóját.
Akitlosz
2024. április 10. 12:42
Eszembe nem jutott volna erről a Porsche. Marketing fogás lehet erre porschézni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!