Megjött a segítség: magyarországi ösztöndíjat kap a romániai edzőtáborban bántalmazott tornászfiú

2024. április 10. 06:11

A Román Tornaszövetség megpróbálta eltussolni az ügyet, sőt az is felmerült, hogy kizárják a keretből a bántalmazott fiút.

2024. április 10. 06:11

Nyitókép: Pixabay

Teljeskörű szponzori és továbbtanulási támogatást ajánl fel a bántalmazott lugosi tornásznak Nagy Elek Budapesten élő kolozsvári származású üzletember, amennyiben a fiú úgy gondolja, a történtek miatt Magyarországon folytatná a sportkarrierjét – számolt be a Transtelex a Méhes György Alapítvány tájékoztatása alapján. Ahogy korábban lapunk is beszámolt róla, egy romániai ifjúsági tornász edzőtáborban 

két román nemzetiségű tornászfiú súlyosan bántalmazta Z.K. fiatal erdélyi sportolót a magyar neve miatt. 

A társai tétlenül nézték, hogy fűtőtesthez kötözték a fiút, kopaszra nyírták, meztelenre vetkőztették, alkoholt itattak vele, ráfeküdtek és szexuális kontaktust mímeltek vele, és közben azt kiabálták neki, hogy „ungure, ungure”.

Ezt is ajánljuk a témában

Sajtóinformációk szerint a Román Tornaszövetség megpróbálja eltussolni az ügyet, és az is felmerült, hogy kizárják a keretből a bántalmazott fiút. A közlemény szerint az információk alapján Nagy Elek felajánlja teljeskörű támogatását mind a szponzorálás, mind a továbbtanulás terén. Amennyiben a fiatalember úgy gondolja, hogy Magyarországon szeretné folytatni a sportot egy jó esély és alternatíva lehet az eredményes sportkarrierje megvalósításához.

Az üzletembert is érték atrocitások

„Fiatal koromban engem is értek Erdélyben atrocitások a magyarságom miatt. Ezeket szüleimnek, barátaimnak, az iskolámnak köszönhetően fel tudtam dolgozni és megerősödtem. A bántalmazott fiatalembernek éreznie kell, hogy van egy közösség, aki mögötte áll és segíti őt. Édesapám 1944 szeptemberében, még a német megszállás alatt levő Kolozsváron, így az életét is kockáztatva írta meg a Románok és magyarok című híres cikkét, amelyben az évszázadok óta, bármilyen hatalom alatt egymás mellett élő két nép békés együttélése mellett tette le voksát. Ebben a szellemben nevelt bennünket és én is így cselekszem. Szeretnék segíteni a fiatalembernek, hogy ő is megerősödve kerüljön ki ebből a helyzetből” – idézi a közlemény Nagy Eleket, akinek az édesapja Méhes György író.

Nagy Elek az egyik leggazdagabb magyar üzletember, a Forbes tavaly a 24. leggazdagabb magyarnak becsülte 70,5 milliárd forintos vagyonnal. Nagy a BÁV, az INFORG és a Főtaxi tulajdonosa, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A kolozsvári irodalmi élet támogatójaként lett ismert a neve Kolozsváron, ahol a Bulgakov kávéház irodalmi körét segítette.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­­­g­ö­s­­ ­l­­á­­n­­­y­o­­­k­­­ ­­v­­­á­r­­n­a­­k­ ­­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
karakter-2
2024. április 10. 08:56
Ezt adja nekünk a kurva EU. Az oláhok országát a rohadék Amerika úgy fel fogja fegyverezni, hogy Magyarországra is veszélyesek lesznek. Én meggondolnám az áruló szász lóbaszó támogatását a NATO főtitkári posztért.
Massimiliano Prospero dArco
2024. április 10. 08:30
a ZSIDESZ támogatja a határontúli magyarok meggyalázását....
Massimiliano Prospero dArco
2024. április 10. 08:29
szíjgyártó elvtárs mit csinál éppen? moszkvában térdepel? hogy nem képes behívatni a román nagykövetet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!