Bolgár szakértő: Magyar Péter kevés ahhoz, hogy megbuktassa Orbán Viktort

2024. április 10. 07:41

Georgi Markov egykori bolgár alkotmánybíró szerint „nem normális” az, ahogy a nyugati média hazudik a vasárnapi tüntetésről.

2024. április 10. 07:41
null

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Magyarországon él és virul a demokrácia” – idézi a Magyar Nemzet Georgi Markovot, a hazánkban élő egykori bolgár alkotmánybírót, aki Magyar Péter vasárnapi tüntetése kapcsán írta le gondolait a legolvasottabb bolgár hírportálokon. Markov szerint az, hogy kormányellenes tüntetéseket szervez az ellenzék azt mutatja, Magyarországon demokrácia van. „Nem normális azonban, hogy a nyugati média és az ellenzékiek hazudnak az esemény mértékéről. A felszólaló a tüntetésen részt vevő százezrekről beszélt, miközben csak 40 ezren voltak”– emelte ki, rámutatva arra, a megmozduláson készült fotók sem árulkodnak több százezres tömegről.

Ezt is ajánljuk a témában

Markov szerint néhány tízezer ember rendkívül kevés ahhoz, hogy a mandátuma kellős közepén járó Orbán Viktort – akire nem mellesleg hárommillióan szavaztak – megbuktassák. Cikkében a szakértő pontokba szedte, milyen tényezők fognak közrejátszani a június 9-én esedékes európai parlamenti és önkormányzati választások során a jobboldal sikereiben:

- Orbán Viktor az orosz–ukrán háború kérdésében a béke oldalára állt, és erről 2022-ben megkérdezte a választókat. Markov szerint idővel kiderül az igazság az ukránok „kolosszális veszteségeiről”, és az Európai Unióban „Orbán Viktor az egyedüli vezető, akinek nem lehet lelkifurdalása az elesettekért”.

- Magyarország olyan állampolitikát folytat, amely védi a keresztény értékeket, a keresztény családokat és ellenzi a genderideológiát az iskolákban.

- Orbán Viktor volt az első, aki fellépett Európa iszlamizálása ellen, még kerítést épített a migráció mérséklése érdekében.

- A kormány legalább ötmillió határon túli magyart támogat, Markov temérdek fejlesztést felsorolt, többek közt a határon túli stadionokat és műemlékek felújítását.

- Magyarország olyan sportinfrastruktúrával rendelkezik, amely bármikor képes lenne olimpia megrendezésére – nem véletlen, hogy Izrael a biztonság jegyében Magyarországon rendezi mérkőzéseit.

- Orbán Viktor már 2014-ben látta a „liberális nem demokrácia” összeomlását, és az elmúlt tíz év igazolta, hogy igaza volt. „Orbán Trump lett, még mielőtt Trump Trumppá vált” – fogalmazott.

Markov szerint jobboldali siker várható a június 9-i EP-választásokon egész Európában. Kiemelte, Németországban az Alternatíva Németországért (AfD) párt a második politikai erővé vált, Spanyolországban és Portugáliában szintén a jobboldal erősödését lehet látni. Rámutatott arra is, hogy „miközben az ellenzék szociáldemokráciáért könyörög”, Európa-szerte látni a baloldal hanyatlását. Példaként Olaf Scholz német kancellárt említette, akinek elutasítottsága már 73 százalékon áll. „Magyarország nem válik második Bulgáriává Soros és az amerikai nagykövetség gyarmatává, Alexander Soros legnagyobb rémületére” – szögezte le a szakértő.

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­­­g­ö­s­­­ ­l­­­á­n­­y­o­­k­­­ ­­­v­­á­­r­­­n­­a­­­k­­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
KBA98
2024. április 10. 16:41
A diliház kéne neki, de nagyon - persze kibővítve!
ekeke1
2024. április 10. 12:50
Ügyészség „A rendelkezésre álló adatok szerint a BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított informatikai üzemeltetés és fejlesztés szolgáltatásra. A közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot. Dr. Baja Ferenc 2019 júniusában Budapesten találkozott egy, az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében jelentős befolyást gyakorló férfival, aki üzleti kérdésekben döntött. A volt miniszter a kft. tendernyertességének esetére 30 millió forint készpénzt kért azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását politikai befolyásának érvényesítésével – ne akadályozza. Dr. Molnár Zsolt – a korrupciós megállapodásról értesülve – megkérte a volt minisztert, hogy az ő részére is kérjen a férfitól 40 millió forintot azért, hogy a szerződést ő se támadja. Dr. Baja Ferenc 2019 júniusában egy újabb találkozó keretében dr. Molnár Zsolt kérését tolmácsolta a férfinak. A kft. tendernyertességét követően a férfi 2019. augusztus 6-án, Budapesten 40 millió forintot adott át dr. Molnár Zsoltnak.”
akkor ki
2024. április 10. 12:34
ZUSA, EU árulók, magyar árulók, NATO, szarosgyurka, szarosaleksz, Rothschildok, sőt, az egész Bilderberg csoport is kevés! Csak szólok! Miért? Mert mi magyarok döntünk, mindenki más mehet a bús picsába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!