A kritikusok a NatCon-t „szélsőjobboldali” összejövetelnek minősítették. Abszurd.

2024. április 16. 11:46

Szégyenletes módon az esemény majdnem elmaradt.

2024. április 16. 11:46
Rod Dreher
Rod Dreher
The European Conservative

Nyitókép forrása: Hír TV

„Szabad-e a politikai véleménynyilvánítás Európa fővárosában? Hihetetlen, de a brüsszeli polgármester és más tisztviselők elmúlt néhány napban tanúsított bohóckodásai alapján a válasz nemnek tűnik. Figyeljünk oda: 

az elmúlt hét botrányos eseményeinek szimbolikus jelentősége van Európa jövője szempontjából.

Yoram Hazony az elmúlt években két kontinensen is rendezett Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) konferenciákat. Hétfőn, az e heti brüsszeli rendezvény április 16-i kezdete előtti napon az izraeli-amerikai tudósnak az utolsó simításokat kellett volna elvégeznie az összejövetelen. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az e heti találkozón részt vesz Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Eric Zemmour volt francia elnökjelölt, Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök, Suella Braverman és Nigel Farage vezető jobboldali brit politikusok, Ryzard Legutko európai parlamenti képviselő, Gerhard Müller bíboros, valamint más konzervatív értelmiségiek (köztük én is) az Egyesült Királyságból és Európából. A kritikusok a NatCon-t »szélsőjobboldali« összejövetelnek minősítették. Abszurd. Ha tudni akarják, hol van ma Európában a létfontosságú konzervatív központ, akkor jöjjenek el a brüsszeli NatConra, hogy meggyőződjenek róla.

Mégis szégyenletes módon az esemény majdnem elmaradt. 

Kétszer is lemondták – két különböző helyszínen. Bár hivatalosan senki sem tiltotta meg a NatCon brüsszeli megrendezését, a város szocialista polgármestere, Philippe Close egyszerűen nyomást gyakorolt azokra a helyszínekre, amelyek megígérték, hogy otthont adnak a konferenciának, hogy ejtsék az eseményt.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­ö­­­g­­­ö­s­ ­­­l­á­­n­y­­­o­­­k­ ­­v­­­á­­r­n­­a­k­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
Majdmegmondom
2024. április 16. 16:07
A BRÜSSZELI POLGÁRMESTER AZONNAL MONNYON LE! És vele együtt az összes magát demokratának hazudó liberál-kommunista féreg...
pipa89
2024. április 16. 14:54
Ragozhatjuk jobbra és balra, a lényeg: HÁBORÚ VAGY BÉKE? Egyértelmű, hogy az életet biztosító BÉKE az egyedüli válasz. Mindenki más mehet a frontra a húsdarálóba saját maga!
polárüveg
2024. április 16. 14:43
Ó, a szent véleményszabadság! Ó, az egyéni személy biztonság és közbiztonság. Ó. az a szent demokrácia! Ó, az a belga jogállam és társai. Ó, a jogszabályok magasztos őre, EB. Kiderült, hogy ezek a Magyarországnak éveken keresztül mantrázott "szent" elvek valójában kamu lózungok, ha hatalomgyakorlásról van szó. Az is kiderült, hogy a "szélsőjobb" címkét megbélyegzésre használja a politikai ellenfelek lejáratására a baloldalnak nevezett oldal. Nigel Farage és Suella Braverman, mint szésőjobb politikusok? Ugye, hogy ez még leírva is nevetséges. Ez nagyon is jól van abból a szemszögből, hogy segít az emberek szemét felnyitni az igazságra és a politikai kamuzásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!