Orbán Viktor: Új világrend van kialakulóban

2024. március 05. 11:39

„Magyarországnak az európai uniós és a NATO-tagság érdekében áll ugyan, a blokkosodás azonban nem” – jelentette ki a kormányfő.

2024. március 05. 11:39

A világban végbemenő változásokról, a magyar külpolitika stratégiai irányairól beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a szokásos éves nagyköveti értekezleten kedden délelőtt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Megszűnt a Nyugat hegemóniája, ezt ma már senki sem vitatja, adatokkal jól alátámasztható

 – mondta Orbán Viktor, hozzátéve: új világrend van kialakulóban, folyamatosan értékelni, elemezni kell a helyzetet. Láthatóan a világgazdaságot geopolitikai blokkokra akarják szétszakítani, és óriási nyomást helyeznek azokra az államokra, így Magyarországra is, amelyek a szuverenista álláspontot képviselik – folytatta a kormányfő.

Erősíteni kell a szövetséget a többi szuverenistával

Egy blokkba betagozódva nagyon szűk a mozgástér, ezért Magyarországnak az európai uniós és a NATO-tagság érdekében áll ugyan, a blokkosodás azonban nem. Emiatt erősíteni fogjuk szövetségünket a többi szuverenista országgal – jelezte.

A magyar nagykövetek feladata az, hogy vitathatatlan gazdasági tényekkel bemutassák a világban, mitől sikeres Magyarország, nem pedig az, hogy magyarázkodjanak a politikai különbözőségünk miatt – hangoztatta Orbán Viktor.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:13
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­ö­­­g­ö­­s­ ­­­l­­á­­n­­y­­­o­­­k­ ­v­á­­­r­n­­­a­k­ ­­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Lajoss
2024. március 06. 08:04
Az Únió legszegényebb országa… Tovább a lenini úton…😢
lajajakab11
2024. március 05. 18:10
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA ÖRÖKLAKÁSSAL! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
dryanwolf
2024. március 05. 17:20
Új világrend van kialakulóban Megszűnt a Nyugat hegemóniája (már Svájcban vannak az oroszok), ezt ma már senki sem vitatja..." (elemezni kell a helyzetet)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!