Ingyen utazás a határon túli magyaroknak!

2024. január 12. 14:12

Jó hírrel zárjuk a hetet.

2024. január 12. 14:12

A Szabad Magyar Szó megkérdezte a MÁV Sajtóosztályát a kedvezményreform kapcsán, hogy mindez hogyan érinti majd a magyar igazolványt használókat, hiszen eddig a zöld könyvecske évi 4 utazást tett lehetővé Magyarországon belül, 90 százalékos kedvezménnyel.

Jó hírrel szolgált a MÁV, ugyanis a tarifareformnak köszönhetően a Magyar Igazolvánnyal és a Magyar Hozzátartozói Igazolvánnyal 

korlátlan díjmentes utazásra lesz lehetőség a helyközi közösségi közlekedésben.

A helyjegyköteles vonatok helyjegy váltásával, a kijelölt országos buszjáratok pedig kiegészítőjegy váltásával vehetők igénybe.

Nyitókép: MTVA/Faludi Imre 
 

 

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
üldözött magyar
2024. március 13. 18:16
A külhoni ingatlan felvásárlásának ötletét komolyan gondoltam. Ha esetleg van valaki, akit szintén érdekel ez a témakör, érdemes lenne egy eszmecserét folytatni. Jelenleg holland és német gazdagok vásárolják fel a felvidéki falvakat, telepítik oda a saját népeiket. Nem elég a szloták terror, még a nyugati libernyák is ezt fogja csinálni a kiszakított népünkkel? Ahogy az én saját közmondásom tartja: Egy fecske nem csinál nyarat, de csinál sok fecskét és majd az a sok fecske együtt csinál nyarat.
smarton84
2024. január 17. 00:44
"nincsen ingyenebéd" Orbán Viktor
üldözött magyar
2024. január 13. 19:08
Elképesztő némely anyaországi magyar kirohanása egy ilyen döntésre. Ha ilyen szar élmény, akkor miért nem nézitek meg a szomszéd népek álláspontjait az ő határaikon túl ragadt nemzettársaik irányába? Az oláhok pl. törvényben fogalmazták meg a magyar, ukrán, moldáv, szerb stb. területeken élő társaik román állampolgárságra vonatkozó jogaikat. Azért miért nem ájvékoltok, hogy a szloták az Esztergom környéki falvakba telepíti a pereputtyait? Mi lenne, ha mi is felvennénk a környező ország állampolgárságát és elkezdenénk felvásárolni az ott elhagyott, vagy eladó birtokokat, ingatlanokat? És akkor az ottani magyarnak magyar szomszédja lenne. Az ottani sem aggódna, hogy a szloták kormány által "büntetésből" letelepített oravai gyilkos, rabló szlotákokat, akinek amellett, hogy a lopott vagyonaikat megtarthatják, még 30,000 €-t is ad a tolvaj kormánya, hogy magyar faluba menjen gyengíteni az ott élők létszámát és zavart keltsen.
konfucius
2024. január 12. 22:56
Kapaszkodjon meg a sok idióta zsigeri irigy kommenttökfej: lesz még ezenkívül családtámogatáa is a határon túl élő magyarok számára. Értse meg mindenki, hogy nem egymás elől kell itt elvenni a dolgokat, nem a határon túliakra kell irigykedni, hanem örülni neki, hogy a teljes magyarság megtartásában és összekapcsolásában gondolkodik a kormány. A sok szűkkeblű most visszament valahova Kovács Laci bácsi és Gyurcsány valagába, akik anno a 23 millió románnal riogattak. Ezek jelképes dolgok. Nem tétel se a MÁV, se az állam költségvetésében. De nagyon jól tud jönni az egyes családoknak. Ne felejtse el senki, hogy száz évvel ezelőtt az ő őseik nem maguktól lettek határon túliak. Azt se felejtse el senki, min mentek keresztül az elmúlt száz évben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!