Svájci közrádió a magyar ellenzékről: sem egyedül, sem szövetkezve nem tudnak működni

2023. április 11. 11:45

Keresi a receptet az ellenzék, hogy legyőzhessék Orbánt – írja az SRF.

2023. április 11. 11:45
null

Az SRF a magyarországi ellenzékről ír, és arról, hogy egy éve óriási kudarccal végződött számukra az országgyűlési választás. Mint írják: a legtöbb DK-szavazó szerint ezért a felelős Márki-Zay Péter, az akkori, egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje. 

Cikkükben azt írják: Márki-Zay elismeri, hogy hibázott. „Nem tudtam beállítani a pártokat egy közös cél mögé”. Rögtön utána azonban hozzáteszi, hogy a DK is hibás, egészen konkrétan abban, hogy „nem tettek meg mindent a közös kampány érdekében”.

Az SRF szerint az ellenzék nagy reménység most Dobrev Klára, hiszen a Demokratikus Koalíció a legerősebb ellenzéki párt. Márki-Zay szerint azonban senkinek nincs esélye Magyarországon, aki közvetlenül Gyurcsány Ferenchez kötődik, így Gyurcsány feleségének sem. És maga a svájci közrádió is megjegyzi: 

Gyurcsány nemcsak a DK elnöke. Ő az Orbánt megelőző kormányfő, aki teljesen ellehetetlenítette magát azzal, amikor azt mondta: kormánya hazudott reggel, délben meg este”.

A svájci közrádió szerint nem valószínű, hogy egyhamar bármi is változna Magyarországon. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. április 12. 21:18
Gyurcsánynál még az álszentség is eszkalálódik. Ö ugyanis minél alázatosabb, annál gyalázatosabb. Gyurcsány mindig is bunkó volt, de ahogy öregszik egyre pofátlanabb, egyre korruptabb, gyülölködöbb és nemzetgyalázóbb lesz. Gyurcsány mint ember is kezd erösen unszimpatikus, utálatos, gusztustalanul szemtelen lenni. Szenilizálódik az eszemadta. Elvesztette még azt a kevés intelligenciáját, fésültségét is, aminek nyomait korábban azért néha-néha, - ha csak alkalomszerüen és nyomokban is -, de fel tudta villantani. Ma már ennek vége, egy vásott pápai utcagyerek lett belöle, belsöleg visszatért oda, ahonnan jött. Elöbújt az igazi énje, nincs már energiája ahhoz, hogy valami más szerepet játszon, most már csak saját magát tudja adni. És az nemcsak hogy kevés, de visszataszító is minden magyarnak hányingere van töle, a büntársait kivéve. Akik abban bíznak, hogy a fökolomposuk majd elcseni az ország kassza-kulcsát, és nekik is csurran-cseppen akkor valami abból. Amig Gyurcsány a politikai szinpadon lábatlankodik, addig nem lesz itt normális ellenzék és a Fidesz-gyözelem garantált lesz. Gyurcsány mellesleg borzalmasan beszél angolul, az alapfokun se menne át. https://www.youtube.com/watch?v=x-qrpvn00GY Hogy tudna ez a szerencsétlen az unióban egyáltalán tárgyalni. Ö az uniónak, csak mint a magyarok árulója lenne "értékes". De Dobrev is messze van attól nyelvtudásban, amit állítanak róla. Ezek kutyaütök politikából is, nyelvekböl is. Gyurcsány mindig is bunkó volt, de ahogy öregszik egyre pofátlanabb, egyre korruptabb, gyülölködöbb és nemzetgyalázóbb lesz. Gyurcsány mint ember is kezd erösen unszimpatikus, utálatos, gusztustalanul szemtelen lenni. Szenilizálódik az eszemadta. Elvesztette még azt a kevés intelligenciáját, fésültségét is, aminek nyomait korábban azért néha-néha, - ha csak alkalomszerüen és nyomokban is -, de fel tudta villantani. "Pofátlanul csak hazudtunk reggel, délben, este, Vajon a ti szemetekben ez oly szépen fest-e? Gyurcsány vagyok nem tagadom, a magyarok veszte, Ki oly sok ember boldogságát komiszul elcseszte. Adjál mégis egy újabb esélyt a kókler Ferónak, Még akkor is, ha unokáid ezért jól megrónak. Nálam csak a mutyi számít, nincs helye melónak, Megtehetem, bőröm vastag, mint egy csatalónak. Bár jól tudom, kívánjátok, hogy hamar kimúljak, Adja Isten, hogy még egyszer rátok szabaduljak. Megoldom a problémátok, mint még soha senki, Úgy éltek majd mint egy csöves, éhenkórász jenki." Dögevö Keselyük köröztek fölöttünk, Öszödön kiderült, hogy mindent felettünk. Velünk a Gyurcsány-párt iszonyúan elbánt, Lerobbant országunk, ezért hívtuk Orbánt. Dilettáns Katyvasszal hülyítenek ismét, Kanaánt ígérnek, söt szabadságot is még. Sátáni kísértés környékez meg kamaszt, Gyurcsány szájából folyvást döl a malaszt. Dúvadok Ketrecben, röpködnek a párnák, Úgy tünik, mintha a lókötök a diadalt várnák. Bár a libsik minden magyart hülyének néznek. Szabad az út továbbra is az építkezö kéznek.
Palatin
2023. április 12. 21:12
Gyurcsánynál még az álszentség is eszkalálódik. Ö ugyanis minél alázatosabb, annál gyalázatosabb. Gyurcsány sokoldalú, ö mellesleg egy komplett örült is. Szerinte, akkor van demokrácia, ha ö a miniszterelnök, holott ez a korrupt lókötö már az egész világnak bebizonyította, hogy erre abszolut alkalmatlan. Ezt ö maga vallotta be Öszödön, majd az emiatt felháborodott tömegbe lövetett. Ez egy páratlanul ocsmány szemétség. Gyurcsány már eleve, emberileg sem alkalmas semmilyen vezetönek, még házmesternek sem. Ferenc testvér hallgasd meg dalom. Azt mondom néked, fő a nyugalom. Hisz popsid körül nagy a forgalom, Akolodban is van trágya, friss alom. Bizony magasztos erény az irgalom. De neked az nem jár, úgy gondolom. Nem erősséged az építő szorgalom. Bennünket felráz tőled a borzalom. Szektád egy csődöt termelő malom, Legyen veszted az átkos fogadalom: Hogy támadjon ellenünk a birodalom. Amiért jussotok lesz gyász és siralom. Nekünk nem kell stressz és izgalom. Tünj el tüstént, némán a valogadon, Amig erre még megvan a jó alkalom. Fedjen be téged egy békés sírhalom.
Palatin
2023. április 12. 19:36
Egész Európában nincs ilyen aljas , ellenzéknek csúfolt belsö ellenség, gyurcsányista, hazaáruló ellentábor, mint Magyarországon. Más országokban az ellenzék is az ország érdekeiért dolgozik, Magyarországon viszon a gyurcsányisták mindent megtesznek a magyar érdekek ellen. Az ország fejlesztése, gazdagítása nemcsak a kormány feldata, hanem az ellenzéké is. Gyurcsány a kormányt és vele a magyarokat az ellenségének tartja. Az ö galád áskálódása sok-sok millárdba kerül az országnak. A DK tevékenységét illetöen igencsak elgondolkodtató, hogy a gyurcsányista ellenzék állandó támadásai, rágalmai, hazugságai nemcsak óriási gazdasági károkat okoznak az országnak, hanem -, amire nem gondolunk -, a DK hecchadjárata, lázítása, hazug áskálódásai JELENTÖS MÉRTÉKBEN RONTJÁK A KÖZHANGULATOT, FOKOZZÁK AZ ORSZÁGBAN AZ EMBEREK ÁLTALÁNOS BELSÖ NYUGTALANSÁGÁT ÉS EZZEL AZ AGRESSZÍV POTENCIÁLT IS. A DK ORSZÁGOS STRESSZ-ÁLLAPOTOT IDÉZ ELÖ. Ennek az az indirekt következménye, hogy statisztikailag több durvaság, több büntett, több aggresszó, több baleset és akár több gyikosság, söt rendörök ellen is több támadás fordul elö az országban, amit érzékelünk nap mint nap. A DK egy felforgató szervezet. Én nagyon javasolnám, hogy a kormány konzultáljon (inzenzívebben) társadalom-pszichológusokkal is. Nem szabad mindig és kizárólag csak a gazdasági kérdésekre koncentrálni, a társadalmat meg kell védeni az ideológiai kártevöktöl, zavarkeltöktöl is. Gyurcsány egy fertözö góc, aki a gonoszság vírusait még korszakhatárokon is képes átcsempészni. Ez az ember egy idegen test a magyar társadalomban, olyan mint egy lenyelt méregkapszula. Sokszor felvetödik a kérdés, hogy a gyurcsányista ellenzék miért olyan vadul ellenséges, észszerütlen, hazug, magyargyülölö. Erre a válasz sokkal egyszerübb, mint gondolnánk. Azért, mert egy olyan embert aki ezekkel a negativ tulajdonságokat nem rendelkezik, azt nem lehetne megkülönbözteni a Fidesz politikusaitól. Márpedig az ellenzék legfontosabb ismertetöjegye, hogy, - akárhogy is, de -, más. Nekik másnak kell lenni, különben nincs létjogosultságuk. Ellenzéki csak az lehet, aki mást akar, mint a kormány. A destrukció beléjük van programozva. Velük szembeszállni hazafias kötelességünk. Aki valami egészen mást akar mint a kormány, az csak hazugságokra, ostobaságokra, észszerütlenségekre tud építkezni, mert az ésszerü, szükséges, hasznos dolgok a kormány által már jórészt lefedettek. Azt lehet mondani, hogy egy jó kormánynak csak egy nagyon rossz ellenzéke lehet, mert a "jó" dolgoknak már van gazdája, igy maradnak nekik a "rossz" dolgok, amiböl válogathatnak. Ezt teszi a DK is. A BALLIBSI ELLENZÉK CSAK ÚGY TUD ORBÁN ELLEN KÜZDENI, HA A RACIONALITÁS ELLEN KÜZD. Ez megmagyarázza azt, hogy miért olyanok, amilyenek. Nem is tudnának mások lenni.
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. április 12. 11:54
Ősi magyar átok... Magyarországon (mint a primitív országokban általában), csakis egy erőskezű zsarnok uralma alatt lehet közös fellépés/egység! Önkényúr hiányában a magoriak törvényszerűen egymás torkának esnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!