Visszakapja egykori frekvenciáját a Tilos Rádió

2022. szeptember 22. 11:14

A Budapest FM 90,3 MHz frekvenciára egyetlen pályázó volt.

2022. szeptember 22. 11:14
null

A Médiatanács kedden meghozott döntése értelmében visszakapja egykori frekvenciáját a Tilos Rádió, mely 10 évre szóló jogosultságot szerzett. Az NMHH Médiatanács ügyfélkapun keresztül ma reggel értesítette erről a rádiót működtető alapítványt – mondta el a Media1 érdeklődésére Orbán Gábor, a rádió ügyvezetője telefonon.

A portálon azt írják: a pontos visszakapcsolási dátum egyelőre kérdéses, mivel a végeredmény kihirdetésével kapcsolatos határozat jogerőre emelkedése után a hatóságnak és a médiaszolgáltatónak 45 napon belül kell szerződést kötnie, és a rádiónak ezt követően 120 napja van rá, hogy megkezdje a sugárzást a régi-új frekvenciáján, tette hozzá Orbán Gábor.

Egyetlen pályázó volt

A Tilos Rádió FM-adását szeptember 3-áról szeptember 4-re virradó éjszaka kellett lekapcsolni, mivel az NMHH Médiatanácsa úgy döntött,

nem hosszabbítja meg a 31 éves médiaszolgáltató médiaszolgáltatási jogosultságát,

és a frekvencia hasznosítására kiírt nyári pályázat addigra a Médiatanács nyári egy hónapos szabadságolása miatt még nem zárult le. A frekvencia azóta kihasználatlanul áll, csak „éteri csendet”, „sitergést” ad.

A Budapest FM 90,3 MHz frekvenciára egyetlen pályázó volt, a Tilos Rádiót működtető alapítvány, azonban ilyen egyrésztvevős frekvenciapályázatok esetben is meg kell vizsgálni, hogy a pályázat megfelel-e a formai és tartalmi előírásoknak. Ezt követően hiánypótlásra is szükség volt, néhány szót ugyanis nem tudott értelmezni a hatóság. A hiánypótlást ezután elfogadta a grémium.

A Tilos Rádió elnémítása miatt számos nemzetközi szervezet is tiltakozott, azt aránytalan lépésnek nevezték. Az egykoron kalózrádióként indult rádió ezúttal a polgári engedetlenség helyett hajlandó volt lekapcsolni az FM-adását, de az interneten a frekvenciavesztés után is tovább folytatta a műsorai készítését.

Nyitókép: Tilos Rádió Facebook-oldala

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
No comment no cry
2022. szeptember 22. 18:26
A Charlie Hebdo magyar rádióváltozata ismét aktív. Lapozzunk.
Lajoss
2022. szeptember 22. 18:08
Már a fidesz sem a régi..:)
Kegyes urunk Karolus
2022. szeptember 22. 16:22
Ezt nem kellett volna.
Most80
2022. szeptember 22. 16:11
Egyértelmű színvonalesést jelent, hogy a sistergés helyett a "Tilos Rádiót" lehet majd hallani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!