Gulyás Gergely mindenkit arra kért, vegyen részt a romániai választáson

2020. november 29. 14:51

A példák azt mutatják, minden szavazat számít.

2020. november 29. 14:51

Az egy hét múlva tartandó romániai parlamenti választásokon való részvételre buzdított vasárnap reggeli kolozsvári sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A miniszter Csoma Botonddal, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ)  képviselőjelöltjével közösen állt a sajtó elé Kolozsvár főterén, a Mátyás szoborcsoport előtt. Gulyás Gergely fontosnak tartja, hogy a magyar közösség a lehető legerősebb képviselettel rendelkezzék a bukaresti parlamentben.    

Ha az RMDSZ-nek sok képviselője van a törvényhozásban, akkor képes lesz a nemzetiségi ügyekben a magyar nemzetiség érdekeit képviselve fellépni. Ezért fontos, hogy minél többen menjenek el szavazni, minden magyar ember érezze a magáénak a szavazást” – fogalmazott. Emlékeztetett arra, hogy Kolozs megyében négy évvel ezelőtt alig több mint száz szavazat hiányzott a második magyar képviselői mandátumhoz. Hozzátette: ez a példa is jelzi, hogy minden szavazat milyen sokat számít.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2020. november 29. 15:12
Románok húzzatok haza szavazni, ne rajtunk élősködjetek!
popzene
2020. november 29. 15:05
Én szívesen részt vennék, de biztos meg fogják engedni a románok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!