Már majdnem kétszázezer aláírás gyűlt össze online a nemzeti régiók védelmében

2020. március 08. 10:18

A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezése papíralapon is támogatható.

2020. március 08. 10:18

Közel kétszázezer aláírás gyűlt már össze online a nemzeti régiók védelme érdekében – mondta a Rákóczi Szövetség elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Csáky Csongor hangsúlyozta: az elektronikus lehetőség mellett papír alapon is támogatható a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezése, a szövetség az ívek összegyűjtésében is segítséget nyújt. Elmondta: az ívek a szövetség honlapjáról is letölthetők – egy ívre három aláírás vezethető fel – és azokat a 1255 Budapest, Pf. 23 címükre is visszaküldhetik. Az ide érkező íveket a Rákóczi Szövetség az aláírásgyűjtés május 7-ei befejeztével átadja a szervezőknek – tette hozzá.

A szövetség elnöke sikertörténetnek nevezte a 2018-ban indult Minority SafePack kezdeményezést, ami mellett az érvényességi küszöböt meghaladó, egymillió kétszázezer aláírás gyűlt össze. Ez alapvetően az EU területén több mint ötvenmillió embert jelentő őshonos nemzeti kisebbségek védelmére hívja fel az EU döntéshozóinak figyelmét – mondta. A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésével pedig azt szeretnék elérni, hogy az egy tömbben élő őshonos nemzeti kisebbségek esetében, ahol azok régiót is képeznek – például a székelyeknél – az EU ismerje el nemzeti régióként a térségeket, és biztosítson forrásokat ahhoz, hogy a közösségek meg tudjanak maradni – fogalmazott Csáky Csongor. Úgy vélte: a kezdeményezés a nemzeti kisebbségek megmaradása mellett a régiók népességmegtartó erejét is tudná növelni.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2020. március 08. 19:56
Köszi! Végre egy jó link, amin keresztül egyszerűen elektronikus úton alá lehet írni a kezdeményezést. És ahogy látom biztonságos weblap. Alá fogom írni! Elgondokodtató, hogy egy véletlen komment útján találkoztam először az aláírási lehetőséggel. Pedig nem csak magyar ügyről van szó, ott vannak pl. az írek, baszkok, katalánok, korzikaiak, dél-tiroliak.
Tiszafa
2020. március 08. 13:11
A HIR Tv valamelyik műsorában hallottam, és jó ötlet. Működne. Tessék a jobboldali fiatal aktivistákat mozgósítani. Laptopokkal felszerelve gyűjtsék az online aláírásokat az idősebb generációtól az utcákon, a tereken, a bevásárló központokban, stb-stb. Azoktól, akik szívesen aláírnák, de koruknál fogva annyira idegen az internet világa nekik, hogy még egy online aláírás is megoldhatatlan feladat számukra. 4-5 nap alatt összejönne az egy milla aláírás.
Hattori
2020. március 08. 11:51
A fidesz aktivistái lepjék el az országot aláíró standokkal!!!!
BossN
2020. március 08. 11:44
A nyugat európai magyarok között tessék terjeszteni. Hét országból eddig csak 2 helyen jött össze az előírt támogató száma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!