Gyurcsány-párt: A Fidesz az EP-ben is elárulta a magyar munkavállalókat

2019. április 17. 13:07

„Szerencsére, az Európai Parlament nem hallgat a Fideszre, Orbánék újra vereséget szenvedtek” – állítja a szerdai közlemény.

2019. április 17. 13:07

A héten az Európai Parlament két fontos döntést is hozott a munkavállalók védelmében. A Fidesz nem szavazta meg egyiket sem. Ellene mentek az elsöprőparlamenti többség, és egykori frakciójuk, az Európai Néppárt akaratának is – közölte szerdán a DK.

Orbánék semmit sem tanultak a rabszolgatörvény okozta közfelháborodásból. Az utolsó pillanatig kedvenc oligarcháikat szolgálják az Unióban is. Olyan alapvető jogokat sem akartak megadni, mint hogy a dolgozók pontos, írásos tájékoztatást kapjanak foglalkoztatásuk feltételeiről, munkaidejükről, hogy ne lehessen hat hónapnál hosszabb próbaidőre kötelezni őket, vagy hogy a kötelező tovább képzést munkáltatójuk ingyenesen biztosítsa. Leszavazták az Európai Munkaügyi Hivatal megalakítását is – írja a Molnár Csaba nevével kiadott közlemény.

Hozzáteszik: szerencsére, az Európai Parlament nem hallgat a Fideszre, Orbánék újra vereséget szenvedtek. A Demokratikus Koalíció az erős Európáért küzd, az Európai Egyesült Államokért. Kiállunk az európai minimálbér, az európai minimálnyugdíj és az európai családi pótlék mellett – zárják. 

(MTI-OS)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!