Az ukrán helyzetről is beszélt Orbán és a lengyel külügyminiszter

2015. február 11. 18:48

A lengyel külügyminiszterrel tárgyalt szerda délután Orbán Viktor. A megbeszélésen szóba került az ukrán válság és a közép-európai együttműködés is, aminek fejlesztésében – mint megállapították – mindkét fél érdekelt.

2015. február 11. 18:48

Orbán Viktor kormányfő szerdán Budapesten fogadta Grzegorz Schetyna lengyel külügyminisztert, akivel áttekintették az orosz-ukrán válság helyzetét, továbbá napirenden volt a közép-európai együttműködés is – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

 
A két politikus egyetértett abban, hogy Magyarország és Lengyelország egyaránt a kétoldalú kapcsolatok és a visegrádi négyek (V4) együttműködésének fenntartásában és fejlesztésében érdekelt, ezért dolgozik - tájékoztatott Havasi Bertalan.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. február 12. 09:49
„Az Európai Unió 20 milliárd eurót veszített az Oroszországgal szemben alkalmazott büntetőintézkedések miatt - mondta szerdán Vlagyimir Csizsov, az EU-hoz akkreditált orosz nagykövet a Rosszija 24 állami hírtelevíziónak. A magas rangú diplomata közlése szerint mindeközben "a szankciós spirált csavaró" Egyesült Államok tavaly növelte áruforgalmát Oroszországgal. Egyes adatok szerint 20 százalékkal emelkedett az amerikai export” http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=81945
Tintamin
2015. február 12. 09:07
"Ne haragudj, lengyel kollégám, csak egy pillanatra ugrottam be, már szaladok is tovább, mert vár Vologya fallosza Moszkvában, na szervusz, egyet se féljetek, szopok nektek is valamit."
teljesenertelmetlen
2015. február 11. 21:28
Az a fránya dilettáns külügyminiszter: két héten belül Merkel, a lengyelek, Porosenko és Putyin. Hiába no, Kovács Laci bácsi sokkal profibb volt...
oskar
2015. február 11. 19:16
"A CNN azt írta, hogy a donyecki lakosok mélyen megvetik a kijevi vezetést. Az állami szolgáltatások megszüntetése a tél közepén rengeteg embert kilátástalanságba taszított. Az ukrán nemzeti gárda gyűlölt ellenség, amely a lakosság szerint találomra ágyúzza a várost. De nem csak a kijevi kormányt éri kritika. Sokan zsörtölődnek a szakadár vezetés tehetetlensége és szervezetlensége miatt is..." Hogyan lesz ott Ukrajna???????? Akkora az ellentét az ország nyugati és a keleti fele között, hogy minimum föderális ország jöhet csak szóba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!