Leminősítette a MOL-t a Standard & Poor's

2013. december 20. 17:58

A hitelminősítő a MOL–INA-ügy bizonytalanságaival indokolta a döntését.

2013. december 20. 17:58

Leminősítette pénteken a MOL adósosztályzatát a Standard & Poor's, elsősorban az INA-részesedéssel kapcsolatos bizonytalanságokkal indokolva a lépést. Az S&P a MOL hosszú lejáratú vállalati hiteleinek minősítését a korábbi negatív kilátású BB+ besorolásról BB besorolásra módosította stabil kilátással, illetve a MOL kötvényeinek hitelbesorolását egy fokozattal rontotta. Az S&P döntését követően a vállalat hosszú lejáratú hiteleinek besorolása megegyezik Magyarország szuverén adósságának hitelkockázati besorolásával.

A MOL a döntésre reagálva közölte, hogy az INA jövőjére vonatkozó, folyamatban levő tárgyalások nem befolyásolják az INA és a MOL-csoport napi működését. A társaság az MTI érdeklődésére hangsúlyozta: a MOL célja továbbra is az, hogy eredményesen végződjenek a horvát kormánnyal folytatott tárgyalások, amely így további értékteremtés alapja lehet. Ugyanakkor ha a horvát kormány nem támogatja a piaci alapú működést, a MOL felelős tőzsdei vállalatként felkészült az INA részesedés eladására.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrFülig Jimmy
2013. december 20. 20:40
Most hogy az államadósság elleni harc elbukott,hiába álmodoznak a narancstulkok felminősítésről.Majd a nagyköveteink olvasói levelekkel bombázzák a hitelminősítőket,szerveznek pár békamenetet az ablakaik alá akkor talán elunják...
gross
2013. december 20. 20:18
Ritkán kap egy vállalat jobb besorolást, mint az államkötvények.
bsandor
2013. december 20. 18:31
leminősitlek te standard fasz
Hopp Pál
2013. december 20. 18:08
Ezek a globálböllér szemetek, nem bírják a nemzetközi elfogatóparanccsal bíró cégvezetőket. Valahogy ezek a libsibibsi mocskok nem bíznak bennük. De hogy miért nem mikor a Vezér töretlenül, az számomra rejtély. CÖF! Janurában békemenet 4.0, a MOL-ért! Nem hagyjuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!