Mesterházy bocsánatot kért a határon túli magyaroktól

2013. január 16. 17:16

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke bocsánatot kért a határon túli magyaroktól azért, hogy a 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazás során „egy rosszul feltett kérdésre rossz választ adtak”.

2013. január 16. 17:16

Mesterházy Attila elmondta, ma már úgy látják, a pragmatizmus mellett szükség van szimbolikus lépésekre is a nemzetpolitika tekintetében.

A Kolozsváron a nemzetpolitikai stratégiáról tartott elnökségi ülést az MSZP történelmi jelentőségűnek tartja, azon öt pontba szedve határoztak a követendő irányvonalról. Ezek között ott van, hogy a hazai belpolitikai vitákat nem akarják a határon túli területekre „exportálni”; hogy egyenlő távolságot tartanak a határon túl megválasztott magyar képviselőkkel és szervezetekkel szemben; hogy nem avatkoznak be az ottani belpolitikai eseményekbe; hogy partneri viszonyra törekszenek és ötödikként, hogy folyamatos párbeszédre készülnek a határon túli magyarok életét meghatározó történésekben.

Az ülésen az MSZP képviselői belátták, hogy korábban a nemzetpolitika az MSZP politikájában nem kapott kellő hangsúlyt, és hogy hibáztak a 2004 december 5-ei népszavazás során, amikor „egy rosszul feltett kérdésre rossz választ adtak”.

Összesen 551 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2013. január 17. 15:24
Ez a gesztus a képmutató politikai haszonszerzés ékes példája
ProfWilliam
2013. január 17. 11:11
LEFORDÍTOM Kedves határontúliak! Elnézést kérünk, amiért pár éve még románmoknak néztük önöket, akik jönnek elvenni a munkát, valamint hogy önök ellen kampányoltunk, nehogy állampolgárok legyenek. Azóta rájöttünk hogy még az ilyen furcsa magyarul beszélő románok szavazata is fontos, szóval felejtsük el, ezt az apró kis jelentéktelen malőrt -úgysem emlékszik már rá senki hiszen régen volt- és szavazzanak ránk mert kellene a hatalom. Ja igen és persze a fidesz a hibás mert rosszul tette fel a kérdést, szóval minket igazán nem hibáztathat senki.
Thomas Müller
2013. január 17. 10:30
Amikor azt mondja "rosszul feltett kérdés", azzal azt mondja, hogy a válaszuk jó volt. Vagy a kérdés volt rossz, vagy a válasz. Tehát hazudik, ahogy kell.
OmegaMale
2013. január 17. 09:17
"Mesterházy bocsánatot kért a határon túli magyaroktól" Erre mondják, hogy összehozta, mint lottóötös a rokonságot... Atesz is csak akkor jön, ha kell valami... XD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!