Orbánt bírálja a Washington Post

2010. július 19. 16:41

Magyarország jobbra fordul című cikkben foglalkozott az új magyar kormány első napjaival a The Washington Post. A mértékadó amerikai lap írásának alcíme szerint „Az új magyar kormány sovinizmus felé hajlik és célba vette a médiát.”

2010. július 19. 16:41

„Orbán Viktor pártjának a kétharmados parlamenti többség elegendő a szélsőjobb segítsége nélkül való kormányzáshoz. Sok magyar úgy gondolta, hogy Orbán Viktor mérsékelni fogja egykori megosztó politikáját, mindeddig nem tette” - írja a The Washington Post. „Ha a kormányfő a demokratikus intézmények meggyöngítésére törekszik, akkor ezzel csak azt fogja elérni, hogy a nyugati fővárosokban ismét páriaként fogják kezelni” - véli az amerikai lap.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2010. július 20. 10:36
Ha a WP ezt írja, akkor az megnyugtató. Az a gáz, amikor a FT, WP, FAZ, Die Zeit meg a Die Presse dícséri a magyar kormányt - akkor lehet tudni, hogy megint valamit eladtak a fejünk felől vagy a lábunk alól. Amúgy annak idején Kun Béláéknak sem volt rossz osztrákiában a sajtója a rengeteg kivégzés és gyilkolászás ellenére - aztán amikor ezekért a gyilkosságokért jött az elszámolás, annak meg rossz volt a sajtója. MA
blogen
2010. július 19. 20:02
Azt várom, hogy szellemileg eléggé retardált jaffások felfogják végre, hogy nincs értelme tövig nyalniuk a liberális seggeket, mert pontosan azt kapják jutalmul a kiherélt médiatörvényért, az elszámoltatás elmaradásáért, a Gyurcsány&abberáltmenetek rohamrendőrséggel védelmezéséért, amit a kicsinálásáért, betiltásáért, számonkéréséért kapnának büntetésből.
slomovicz
2010. július 19. 18:36
Az , hogy a hamburger zabáló amerikai polgárokat, a Washington Post mivel eteti, magyarország szempontjából nem mérvadó. Magyarországnak- mindeddig bármi haszna származott az amerikai kapcsolatokból? Semmi. Honnan indult ki ez a gazdasági válság? Amerikából. Akkor- amikor Amerika, milliárdos vissza nem fizetendő dollármilliárdokkal támogatja Izraelt, - és a nyugati államokat a Marshall segély állitotta talpra - magyarország egy fillért sem kapott. Kissé több megértést és szimpátiát várna, a magyar polgár az amerikai sajtótól. Állitólag- szövetségesek vagyunk?
Silcon
2010. július 19. 18:29
"a nyugati fővárosokban ismét páriaként fogják kezelni" Ez a kettős mérce szép példája. Ezek szerint Kína és Oroszország mintademokrácia, mert mindenhol szívesen fogadják őket. Esetleg komoly anyagi hasznuk van a gazdasági kapcsolatukból. Erős a gyanúm, hogy itt sem a demokráciát féltik, hanem az eddig beharangozott lépések következtében az extraprofitjukat siratják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!