Amitől a külföldiek padlót fognak: Szoboszlai pálinkázása Angliában is slágertéma

2023. november 20. 11:42

Megadta az ünneplés módját: játszi könnyedséggel gurította le a párlatot a jelenkor legnagyobb magyar labdarúgója. A feles híre rögtön eljutott Angliába.

2023. november 20. 11:42

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik vezérletével fordította meg a második félidőben idei utolsó mérkőzését (3–1), amely egyben az Eb-selejtező sorozat utolsó meccse is volt. A srácok már egy fordulóval korábban, Bulgáriában biztosították az egyenesági kvalifikációt a 2024-es németországi Eb-re, Montenegró legyőzését azonban végre szurkolóikkal ünnepelhették meg a játékosok. 

Ezt is ajánljuk a témában

A két parádés gólt szerző és klasszisjátékot mutató Szoboszlait kiszólították a lelátóra a szurkolók, mielőtt azonban beszédet intézett volna a publikumhoz, a drukkerek megkínálták pálinkával. Becsületére legyen mondva, a 23 éves játékos „húzóra” benyakalta a kis üveg tartalmát.

Ezt is ajánljuk a témában

A jelenetről készült felvételek egy pillanat alatt bejárták a közösségi médiaoldalakat. Nem csak itthon, de külföldön is felkapta az esetet a sajtó. Főleg az angol. A lapok elismeréssel beszélnek a Liverpool középpályásának teljesítményéről, klasszis góljairól, de megemelik a kalapjukat a pálinkafogyasztási szokásai előtt is – egyes vélemények hősies ünneplésként hivatkozva rá. Nem véletlenül, hisz a külföldieket általában egy ekkora adag illata is kiüti. Ráadásul több forrásban is konkrétan a pálinka szó szerepel, kitűnő reklámot szolgáltatva ezzel a fejedelmi hungarikumnak.

Ezt is ajánljuk a témában

A válogatott 1976 után ismét veretlenül zárt egy naptári évet, mióta Dominik a gárda kapitánya, nem kaptunk ki! Összességében bő egy esztendeje, 2022. szeptember 26-a óta nem talált legyőzőre a nemzeti csapat. Ezek olyan eredmények, amelyekre joggal lehet büszke minden magyar. Nem kétséges, ilyen előzmények tükrében optimistán várhatjuk a december 2-i, Hamburgban rendezendő sorsolást, az Eb-csoportok ismeretében pedig kezdődhet a nagy kaland: a szurkolói utazások szervezése a kontinenstornára – zsinórban harmadszor.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fedezet01
2023. november 21. 15:33
A Formula 1 végén három dobogós istálló pezsgőt iszik a világ színe előtt. És akkor mi van?
Szuperszig
2023. november 21. 05:31
Ki tudja, hogy mi volt az üvegcsében?
Akitlosz
2023. november 20. 21:21
Ideje lenne istenné avatni és az év kilencedik hónapját róla elnevezni. Dominikus. Jó, hát Petőfi verse utána némi magyarázatra szorulna, hogy mi a frászkarika az a szeptember. Nem sokan tudják ma megmondani, hogy hogyan hívták a júliust és az augusztust korábban.
Reszelő Aladár
2023. november 20. 19:52
Angolok meg a pia? Na ne....:) Amúgy rendben volt a huzat, egészségedre Dominik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!