Így zúgott a székely himnusz Sepsiszentgyörgyön

2022. július 25. 10:17

A Sepsi OSK 3–1-re legyőzte az Olimpija Ljubljanát az Európai Konferencialiga selejtezőjének második körében, a meccs végén a csapat fél tucat román nemzetiségű játékosa is vigyázzban állva hallgatta a székely himnuszt.

2022. július 25. 10:17
null

Az Európai Konferencialiga selejtezőjének második körében a Sepsi OSK megszerezte fennállása első európai győzelmét. A  meccs végén a bal oldali kapu mögött helyet foglaló, legalább két és fél ezres kemény mag rázendített a Székely himnuszra, amit egy pillanat alatt átvett az egész szurkolósereg, és mint a videón is látni, a csapat, benne a hét-nyolc román nemzetiségű játékossal, vigyázzban állva hallgatta a Székely himnuszt. 

A Sepsi OSK elnöke, Diószegi László az Indexnek ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta: „Az embereknek az a része is meg kell hogy értse, aki nem szereti a focit vagy a stadiont. A Sepsi Aréna és az OSK több tízezer embernek jelenti a boldogságot, a gyülekezőhelyet, gyakorlatilag egész Sepsiszentgyörgy lakosságának. Amelynek 80 százaléka magyar, de a román nemzetiségű húsz százalék is azonosul a csapattal, szurkol az OSK-nak. Mindez több tízezer embernek boldogság.

Óriási az összetartozás érzése. Nyolcezer ember énekel, négyezren sállal a kezükben. Akinek jelent valamit, hogy magyar, annak a szőr felállt a karján. Szerintem még a szentgyörgyi románoknak is”

– tette hozzá. 

Nyitókép:  YouTube

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. augusztus 06. 03:44
💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 💙💙🌕🌙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛 💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙
scion
2022. július 26. 08:58
magyar himnuszt kéne énekelni, na ahhoz már nincs tökük
Welszibard
2022. július 25. 17:48
Román stadion vicc: A románok bejelentik, hogy felépítik a világ legnagyobb stadionját. Az építkezéshez minden ország támogatását kérik. A támogatások egymás után érkeznek a különböző helyekről, kivéve Magyarországot. Ekkor nagyon diplomatikusan felteszik a kérdést: - És ti, magyarok, mit ajánlatok fel nekünk? - Miért, mi kellene még? Nem volt elég a terület?
Csak egyszerűen
2022. július 25. 11:11
"a meccs végén a csapat fél tucat román nemzetiségű játékosa is vigyázzban állva hallgatta a székely himnuszt" Nem ez volna a normális, az alapvető? Nem azért, mert nekünk szólt, hanem, mert emberek vagyunk, akik megtiszteljük egymást egy barátságos versenyen (vagy bárhol máshol).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!