Osztrák diktátorok, holland lovasroham: szétszakítják Európát a Covid-lezárások (VIDEÓ)

2021. november 25. 10:00

Újra a Covidon veszekszik egész Európa. Durvul a járvány, és vele durvulnak az európai vezetők is – erről szól a friss Mandiner Reakció.

2021. november 25. 10:00
null
Kohán Mátyás
Kohán Mátyás

Azért indítottuk útjára a Mandiner Reakciót, hogy időszűkében lévő olvasóinknak hétről hétre gyors és érthető áttekintést nyújthassunk a hírek mögött zajló folyamatokról. Sorozatunk első részében a Márki-Zay-jelenséget vette górcső alá Közélet rovatunk vezetője, Kacsoh Dániel, a másodikban pedig az Európát és az egész világot sújtó energiaválságot vizsgáltuk meg közelebbről. Az elmúlt két héten Kacsoh Dániel vezette le a Reakcióban Bige László ellenzéki szerepvállalását és a Városháza-botrányt.

Bejárták a világsajtót a lángoló rotterdami autók képei, egy kontinens borzadt el azon, hogy Mark Rutte holland rendőrei éles lőszerrel sebesítettek meg két tüntetőt. Eközben Jens Spahn német egészségügyi miniszter szerint pedig tél végére mindenki átesik a koronavíruson, beoltatja magát, vagy meghal, megúszni senki nem fogja. A világ kormányai igyekeznek kezdeni valamit a stagnáló átoltottsággal, de ezúttal úgy tűnik, a nép közbeszólt – a legdurvábban szigorító országokban oltatlanok és oltottak közösen tüntetnek az újabb lezárás ellen. Hogy lehet a negyedik hullámban eredményesen járványt kezelni? Ha érdekli a válasz, nézze meg a friss Mandiner Reakciót – öt percnyi figyelméért tartalmas áttekintést adunk cserébe! 

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jenochef
2021. november 26. 17:32
Ausztriában mióta van diktatúra???
Autofocus
2021. november 26. 06:07
Végignéztem a videót. Megfogalmazódott bennem egy megoldás. Most, hogy gyakorlatilag bárki, aki akarta, háromszor beoltathatta magát, az alábbi intézkedéseket tenném: 1. Megfelelő határidő (egy hónap) kitűzését követően Feloldanék minden, a covid-járvány kapcsán hozott korlátozó intézkedést (maszkhasználat, rendezvénystop, létszámlimitek, távolságtartás, stb.) 2. Helyreállítanám az egészségügy normál működését. A covid miatt kiürített és készenlétben tartott kapacitásokat visszaadnám a normál ellátásnak. 2. Oltási igazolvány szerepét egyetlen egy helyen tartanám meg: az intenzív osztályokra, illetve kórházba covid-gyanúval bekerülni prioritási lista alapján lehet majd. Ha nem elég a hely, először a hármszor beoltottakat, majd a kétszer (janssen: egyszer), többi vakvina egyszer, legvégül az egyszer sem beoltottakat lehet covid-gyanúval felvenni. A prioritási listát már a mentős ellenőrizheti, és ha nincs hely a kórházban, akkor megtagadhatja az oltatlan, vagy a listában hátrébb álló beteg beszállítását. El kell engedni az oltatlanok kezét. És be kell fektetni a temetkezési bizniszbe.
quimby
2021. november 25. 12:39
Karikórol se hallani az utóbbi időben. pedig mennyit lett ajnározva!
navis praetoria
2021. november 25. 12:16
Brazíliában már 95%-ot beoltottak. Valami miatt a járvány is kezd visszaszorulni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!