Rács mögött a kordonkormány

2023. július 11. 07:42

Félmilliónyi magyar már elfutott az Orbán-rezsim elől, belépett az Európai Unióba, és megtalálta ott a jövőjét.

2023. július 11. 07:42
Ágh Attila
Ágh Attila
Népszava

„Akár büszkék is lehetünk: a bizonytalan demokráciában tántorgó új tagállamok közül Magyarország az, amely a tökéletes autokráciája révén kitűntetett bánásmódban részesült az EU-ban. Előbb az Európai Parlament mondta ki, hogy Magyarország már nem demokrácia, most pedig már arról folyik a vita, hogy éppen ezért alkalmatlan a soros elnökség szerepére.

A tökéletes autokráciával, az egész társadalom feletti kontroll kialakításával az Orbán-rezsimnek azt a nagy bravúrt is sikerült végrehajtania, hogy még benn vagyunk az Unióban, de már már kinn is vagyunk belőle. Az EU tagállama vagyunk, de zombi demokráciává változtunk, amelyben a demokrácia már csak egy megkopott, szétszakadozott díszlet a magyar politika színpadán. Helyszíni tudósítónk, Ady Endre szerint »Még magasról nézvést / Megvolna az ország, / Werbőczi-utódok / Foldozzák, toldozzák. / A Föld nem tud futni, / Csak a Földnek népe / S ezer Kinizsi sem / Térülhet elébe.«

Félmilliónyi magyar már elfutott az Orbán-rezsim elől, belépett az Európai Unióba, és megtalálta ott a jövőjét. A maradék Magyarországon a Werbőczy utódok uralkodnak, akik tartós és nyílt háborút folytatnak Európa ellen. Húsz éve beléptünk az EU-ba, aláírtuk az alapszerződést, de az utóbbi hosszú évtizedben felrúgták annak minden szabályát. Most éppen a nagy kísérlet időszakát éljük: hogyan lehetne visszatérni a keleti barbárságból a nyugati civilizációba, az Unióval a jogállamiság kérdésében meghirdetett nagy kiegyezés keretében.”

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-25
2023. július 12. 11:27
Micsoda primitív és elfogult írás, ezt nem értelmiségi írta. Az értelmiségi gondolkodás a realitás, a valóság alapján történő elfogulatlan elmélkedés. "Előbb az Európai Parlament mondta ki, hogy Magyarország már nem demokrácia,...". Nem ez számít, hanem a negyedik kétharmad.
hakos
2023. július 11. 22:31
"Félmilliónyi magyar már elfutott az Orbán-rezsim elől, ..." Sőt hárommillió román, négymillió lengyel, negyedmillió szlovák, félmillió horvát, stb. ők mind-mind csakis az Orbán rezsim elől futnak... Kár hogy a Ágh elvtárs még nem hallott az EU négy szabadságelvéről....
anonymtalan2
2023. július 11. 19:29
Hülye és aljas!
Oldalkosár
2023. július 11. 19:07
Pusztulj már meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!