Karácsony, aki ott sem volt, mégis mindenkit becsapott

2023. július 01. 18:44

A főpolgármester sosincs jelen.

2023. július 01. 18:44
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Pesti Srácok

„A főpolgármester sosincs jelen. Mindig máshová készül, semmit nem fejez be. Doktori iskola, nyelvvizsga, Medián, Zugló, miniszterelnök-jelöltség. És késik. Reggeli munkamegbeszélés, Lánchíd, metrófelújítás. De van, amikor saját állítása szerint ott sem volt. Párbeszéd, 99 mozgalom, mikroadományok, külföldi támogatások. És végül van olyan is, ahol elvileg ott van, mégsem látszik, hogy mit csinál. Főváros. A háta mögött pedig egyre többen súgnak össze: ez az ember mindenkit átver.

A hét elején feloldott titkosszolgálati jelentés számos baloldali narratívát megdöntött. Többek közt megtudtuk, hogy Karácsony Gergely és az általa gründolt 99 mozgalom is részese volt a rendszerváltoztatás óta eltelt időszak legsúlyosabb pártfinanszírozási botrányának. Főszerepet játszott az ország szuverenitásának megsértésében, ami sokaknak jelent nagy csalódást. Ez a mi olvasatunk.

Ám még ennél is lesújtóbb lehet az egykori támogatóinak értelmezése, pontosabban az ezzel kapcsolatos érzése. Előbb palira vette, majd cserbenhagyta a mozgalma mögé felsorakozott ismert kormányellenes közéleti szereplőket, mikor visszalépett Márki-Zay Péter javára. Most meg kiderült, hogy a háttérben sötét pénzügyi machinációk történtek. Ehhez biztos nem adták volna a legtöbben a nevüket!”

Karácsony választási mozgalmához 500 milliós külföldi támogatás érkezhetett

Euróban, angol fontban és forintban több mint 500 millió forint érkezett a Karácsony Gergely főpolgármester nevével fémjelzett Kilencvenkilenc Mozgalom számlájára 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között. A befizető egyetlen ember, Perjés Gábor párbeszédes politikus volt.

***

 

Nyitókép: MTI / Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alena
2023. július 03. 04:00
Ha Kari legközelebb megszólal,potyogjanak ki a fogai...
Kanyar
2023. július 02. 18:24
Jesszus, 500 millió?! Még szerencse, hogy a fidesz csak többszáz milliárdot dobott ki. Igaz inflációban vissza is vette, és a hülyék tapsolnak.
csulak
2023. július 02. 18:18
KAMUGeri
chief Bromden
2023. július 02. 11:41
Jönnek az új paklik, szabadon választhat belőle lapokat. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!