A Guns N’ Roses, ukrán zászlóval

2023. július 25. 08:14

Mintha kizárólag erről szólt volna az a szikrázó este. Hát nem.

2023. július 25. 08:14
Dippold Pál
Dippold Pál
Magyar hírlap

„A zeneipar kisstílű, ám jóhiszemű ítészein azonban messze túlnőtt az, amit a balliberális sajtó kifaragott magának a világszínvonalú, minden elemében szinte hibátlannak mondható koncert kapcsán.

Nekiálltak ukránozni. Ennek okát abban találták meg, hogy a Guns N’ Roses egyik dalát, a Civil Wart ukrán zászlós, a háborús pusztítást ábrázoló háttérvideóval adták elő. Ebből aztán a derék balliberálisék jó nagy ricsajt csaphattak. Mintha kizárólag erről szólt volna az a szikrázó este. Hát nem. Volt harminc másik zeneszám. Azt meg, ugye, nem várhattuk az amerikai együttestől, hogy a háború szörnyűségéről szóló dalhoz japán, vietnámi, jugoszláv vagy iraki zászlót lobogtassanak.

Ezt persze nem is tehették volna. Mint ahogy a balos sugalmazásokkal ellentétben arról sem lehet szó, hogy a magyarok orra alá dörgölték volna ezzel az ukránozással azt, hogy mi nem segítjük a liberálisnak hazudott nyugati demokráciákhoz hasonló módon Ukrajnát. Mintha az egymillió ukrán menekült támogatása, a számlálhatatlan segély és a következetes békepártiság elhanyagolható tényező lenne. Nem, erről szó sem volt. Hiába tekergetik át a valóságot ezek az összevissza hazudozó orgánumok, a Guns N’ Roses fergeteges koncertje nem erről szólt. Inkább arról, hogy senkitől, a magyaroktól sem lehet elvenni a szabadságot, a szabadságvágyat, és hogy az igazság, a rock igazsága előbb-utóbb, évtizedek elteltével is mindenkit elérhet. Nálunk ugyanis mindenki szabadon azt mond, amit akar.”

Nyitókép: Alejandro MELENDEZ / AFP

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 25. 14:25
Ukrán - veszett ügy. ..
Érdizoli
2023. július 25. 10:03
Szerintem ezt a nótát Bécsben is ugyanígy adnák elő. Pedig a sógorok sem szállítanak fegyvert Ukrajnának, s talán még a menekültekre sem költenek annyit, mint mi. Kiváncsi lennék, hogy ott is szégyelniük kell magukat?
Majdmegmondom
2023. július 25. 09:02
Hgayd, ezek úgysem értik meg, mindig csak a kisstílű irigység beszél belőlük, ezért akadtak meg az 1/3-nál...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!