Komoly orosz nyomás van, de valódi áttörés nincs

2023. február 13. 07:44

Nem látom, hogy tudnának egy egymilliós várost bevenni tűrhetetlenül nagy veszteségek nélkül.

2023. február 13. 07:44
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Komoly orosz nyomás van, de valódi áttörés nincs. Az orosz veszteségek nagyok - de az ukránok sem csekélyek. Sok a vágott videó mind a két részről, ami az igazság csak egy szeletét tárja fel.

Az oroszok annyival vélhetően nem lettek erősebbek, hogy a védekezésen és a Donbasz bevételén túl máshol sikeresek tudjanak lenni. Sőt, talán még a megerődített Szlovjanszk és Kramatorszk is túl nagy falat. A Kijev elleni újabb támadásra pedig a siker reményében Oroszország egyszerűen nem képes.

Persze vannak mendemondák egy Harkiv elleni támadásról- kizárni nem lehet, nagyon közel van a határhoz sokkal jobb logisztikával, mint Kijev az oroszok részére. De nem látom, hogy tudnának egy egymilliós várost bevenni tűrhetetlenül nagy veszteségek nélkül.”

Nyitókép: Demkó Attila Facebook-oldala

***

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolosi
2023. február 13. 21:00
Kicsit a múltból (történelem) Az oroszok mindig is a mennyiségi fölényre alapoztak. Emlékszünk a német fegyver besült az intenzív használattól az orosz nem. Korlátlan energiával és szinte korlátlan ásványi kinccsel rendelkeznek. Szivosan védik az országuk érdekeit. Határaikon legyőzhetetlenek. Még csak nem is álltak át hadigazdálkodásra. Ha ez bekövetkezne, ami a 2. világháborúban is volt, akkor az Ural környékén és túl több száz települést lezárnak és 3 műszakban férfiak nők mindenki hadianyagot gyárt. Ez volt 70 éve. Kicsit berozsdázsodhattak de egy ilyen háborúban általában az oroszok egyre erősödnek és nem gyengülnek. Az elemzőkkel az a baj hogy reggeltől estig cikkeket olvasnak és abból próbálnak vágyvezérelt következtetéseket levonni. Tarjanyi az egyik leghülyébb neki történelmet kellene tanulnia. Nem vagyok elemző de nekik üzenem 1.az oroszok a határaik közelében legyőzhetetlenek 2. Nem sietnek az idő nekik dolgozik. Ukik Nato ki fognak fáradni 3 komoly technika nagy! mennyiségben nem fog érkezni a Nato tol 4 Ukik ki fognak fáradni és az Oroszok Kiev ig is el tudnának menni, lehet hogy ez 2 v 3 év múlva lenne 4 De Kievet azért nem fogják megtámadni mert előtte kikényszeritett megállapodás lesz. Mi olyan nehéz ezen. 1 éve vaktozatlan az álláspontom pedig nem vagyok elemző csak sokat beszéltem 2 világháborús veteránokkal, ennyi
Akitlosz
2023. február 13. 16:58
Komoly Demkó offenzíva zajlik a Mandineren, de valódi szakértés nincsen.
Igazszó
2023. február 13. 15:58
Szar hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is.
Namond
2023. február 13. 15:18
Ez a Demkó egy katasztrófa. Nem tudja megemészteni, hogy az orosz stratégia nem követi az elgondolásait. Miért lenne jó egy áttörést kierőszakolni, ha az ellenfél a legjobb csapatait küldi ellenük és nekik elég a markukat bezárni? Egy erődített milliós város bevétele, pedig tiltott fegyverek alkalmazása nélkül, bármely hadseregnek nagy veszteséget okozna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!