Korán-égetés Svédországban

2023. január 31. 16:59

Történt mindez akkor, amikor Törökországnak nem teljesültek a kérései Svédországgal szemben.

2023. január 31. 16:59
null
Galgóczi István
Népszava

„Most nem a globális felmelegedés miatt van meleg Svédországban, hanem azért, mert a napokban Stockholmban elégettek egy Koránt. Történt mindez akkor, amikor az iszlám egyik védelmezőjeként politizáló NATO-tag Törökországnak még nem teljesültek a kérései a NATO-hoz csatlakozni kívánó Svédországgal szemben. A történet azért is furcsa, mert mindezt egy szélsőjobboldali dán-svéd kettős állampolgár csinálta, és a jelek szerint egy oroszoknak is dolgozó propagandista volt az ötletadó. 

Attól tartok, hogy Európában nem ez volt az utolsó Korán égetés. Az egyik oldalon horribilis összegekkel támogatnak terrorista elhárító szervezeteket, amelyeknek az egyik fő feladata az iszlám vallású terroristák feltérképezése és hatástalanítása. Viszont a másik oldalon szerintem pont azt a három alapvető dolgot nem teszi meg sok véleményformáló, amelyekkel nagyban hozzá lehetne járulni a »terror elhárításhoz«.”

Nyitókép: Fredrik PERSSON / TT NEWS AGENCY / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2023. január 31. 19:02
Hiába a Korán nagyon égő!
Pierre
2023. január 31. 18:10
azert szogezzuk le: 1. egy szelsojobboldali egetett Korant, olyan, mint az orbanista csocselek. 2. egy rendszeresen Kremlnek dolgozo ujsagiro, egy oroszok altal felberelt propagandista volt a demonstracio otletadoja, o intezte el a performernek a hivatalos engedelyt is a kozteri akciohoz.
balbako_
2023. január 31. 17:26
Könyvet eddig a nácik és a kommunisták égettek. A svédek melyik csürhéhez tartoznak?
Majdmegmondomén
2023. január 31. 17:21
Égessétek csak, van már jó pár muszlimotok, azok majd lerendezik Svédországot és ehhez a törökökre sem lesz szükség...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!