Itt, 2022-ben kezdődött az Orbán-rendszer lebontása

2022. december 01. 11:39

Abban a 2022-ben, amikor a hatalom ismét a megfélemlítés eszközéhez nyúlt.

2022. december 01. 11:39
null
Márki-Zay Péter
Facebook

„Az ifjakról

Ők voltak a magyar történelem hősei, az 1848-as és 1956-os forradalmak vagy a 1989-es rendszerváltás emblematikus alakjai.

Amikor majd évtizedek múlva visszatekintünk és visszaemlékezünk, hogy mikor is kezdődhetett el az Orbán-rendszer lebontása, akkor azt fogjuk mondani, hogy itt 2022-ben. Abban a 2022-ben, amikor a hatalom ismét a megfélemlítés eszközéhez nyúlt, de a sokat bírált fiatalság ismét példát mutat az országnak. Példát mutat szolidaritásból és bátorságból.

Ezek a bátor diákok hónapok óta küzdenek tanáraikért és a jövőért. Összekapaszkodnak, egymást erősítve vállalják a hatalom retorzióját és tűrik csaholó kutyáinak ocsmány szájszagát azért, hogy tanáraiknak ne egyedül kelljen megvívniuk harcukat.

Szolidaritás. Ezt a szót és érzést az elmúlt évtizedek politikai kurzusai kiirtották a magyarokból, egymás ellenségeivé tettek minket. Most azonban egy új generációban újjászületik, ami reményt ad mindannyiunknak.

Diákok, köszönöm, hogy példát mutattok Magyarországnak!”

Nyitókép: AFP/John Thys

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2022. december 02. 08:19
Álmodj "királyfi" ! Olyan sok hülyeséget összehord ez a BUKOTT izé, hogy a rosszullét kerülget, ha meglátom és habog-hebeg torokhangon. Ki hisz ennek a fickónak ? Amerika MESSZE VAN. Ha magára gondolna és népes családjára, akkor okosabban tenné, ha visszamenne Amerikába. Ott van ő otthon. Oda való. Azokat lehet hitegetni marhaságokkal.
states
2022. december 02. 06:27
Sok hülye forgolódik a baloldalon, óriási a felhozatal, de ez a Maki überelhetetlen. Na jó, Jakabbal osztoznak a dobogó legfelsőbb fokán.
Kickbox
2022. december 01. 23:34
Butuskák figyeljetek, A külföldi adófizetők pénze nem azért van hogy egyes emberek ebből gazdagodjanak meg. Az nem hazaáruló aki a lopást akarja meggátolni. Azért mert fideszes vagy szabad neked is gondolkodnod. Teljesen helyénvaló, hogy a magyar kormány ne férjen hozzá olyan forrásokhoz, amelyeket azon vállalkozóknak oszt szét, akik politikailag megfelelőnek tart. Gondolkodjatok és ne gyűlölködjetek!
nyugalom
2022. december 01. 20:58
Ennek a gyerekei is ilyenek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!