A negyedik kétharmad után más szemszögből is meg kell vizsgálnunk bizonyos kérdéseket

2022. április 10. 10:48

Orbán Viktor elmúlt tizenkét éves uralkodása súlyos tapasztalásokat és kérdőjeleket hagyott bennünk.

2022. április 10. 10:48
null
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Facebook

„Jóval nyitottabb és konszolidációra hajló hangot ütött meg a választások utáni nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor. A Fidesz miniszterelnökének elmúlt tizenkét éves uralkodása – mert szolgálatnak aligha nevezhető – súlyos tapasztalásokat és kérdőjeleket hagyott bennünk ahhoz, hogy ezt hitelesnek és komolynak vegyük; a negyedik kétharmados felhatalmazás után azonban kényszerűen és kötelezően más szemszögből is meg kell vizsgálnunk bizonyos közéleti kérdéseket. Az nem kérdés, hogy az igazságtalanság, az esélytelenség és a korrupció szükségszerű felszámolásában (így például az Európai Ügyészséghez való azonnali csatlakozásban) továbbra sem fogunk egyetérteni a kormányzattal, ebben továbbra is kérlelhetetlen ellenfelei leszünk a rezsimnek. Az Európai Parlament illetékes szakbizottságainak tagjaként – a magyar érdekek képviseletében - számos alkalommal tettem konkrét javaslatokat a kormányzat asztalára az elmúlt években, amelyekre azonban csak pökhendi elutasítás volt a válasz. Amennyiben az újonnan felálló kabinet valóban kész bármilyen változtatásra – amely kizárólag hatalmi pozícióból lehetséges -, akkor ennek bizonyítására az alábbi javaslatot teszem az ellenzéki oldal EP-képviselőjeként:

Nem kérdés, hogy a magyar nemzet elsöprő érdeke az oktatás és az egészségügy helyzetének rendezése, tudatos építése és megerősítése. Az elmúlt időszakban sokat vádoltak bennünket – a választási eredmény óta még oly dölyfős módon is – azzal, hogy nem értjük az országot, hogy nem értjük a valós problémákat, amely vélemények részben bizonyosan jogosak. Azonban az is bizonyosan téves, sőt a magyar nemzetet önbecsapó hazugság a kormányoldalon azt állítani: az egészségügy és az oktatás kezelése, irányítása az elmúlt tizenkét év sikertörténete. Mert nem az. Nagyon nem. Az egészségügyi szektorra Magyarország az uniós átlag alatt fordít a költségvetésből (ne feledjük, a covid-járványban lakosságarányosan rekordszámban haltak meg nálunk az emberek, miközben a kormánypárt egyes szereplői milliárdokat nyerészkedtek rajta), az oktatás színvonala pedig nemzetközi képesség-felmérések alapján egyértelműen kimutatható, hogy zuhanórepülésben van. Ideje a kormányzatnak is belátni, hogy tizenkét évnyi teljhatalmú lehetőséggel és felelőséggel ez bizony súlyos kudarc, amellyel szemben kötelességük lépni. Azt javaslom tehát: legyen nemzeti minimum, hogy az oktatást és az egészségügyet valódi prioritásként kezeljük!”

Nyitókép: Ujheyi István Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1469valaki
2022. április 12. 07:40
Pittának az EP választás miatt kéne már aggódnia. Onnan is kiesik a csecs a szájából akkor éhen fog dögleni. Négy év múlva már névleg se nem lesz MASZOP. "Vagy csak az lesz."
jantar
2022. április 11. 16:51
Pesta választás már megvolt, ne kampányolj!
szenthabakukk
2022. április 11. 13:48
Sajnos még két évig húzza a nagy fizetést Brüsszelből!
kishegyi
2022. április 11. 06:00
A következő EU-s választáson remélem a ti nótátokat húzzuk el (te, a Gyöngyösi, Dobreva a minimum), vége lesz a mentelmi jognak, aztán harangozhatsz amennyit csak akarsz, ecsém, facsiga!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!