A tegnap kaptam egy levelet Márki-Zay Péter úr nevében

2021. október 19. 15:46

Kérdezlek titeket, kedves székelyudvarhelyiek, hogy fogadjam-e Márki-Zay Pétert?

2021. október 19. 15:46
null
Gálfi Árpád
Facebook

„Tisztelt székelyudvarhelyiek!

A tegnap kaptam egy levelet, amelyet Márki-Zay Péter úr nevében írt az egyik munkatársa.

A levél szerint Hódmezővásárhely polgármestere (aki vasárnap estétől a magyarországi ellenzék miniszterelnök-jelöltje is) egy kisebb erdélyi körút keretében szeretné meglátogatni városunkat és szeretne személyesen velem is találkozni. Erre a levélre kellene mielőbb válaszolnom.

Kedves városlakók, kedves székelyudvarhelyiek!

Nekem – természetesen – van személyes véleményem az anyaországi ellenzéki „összefogásról”.

Nekem van személyes véleményem mindenkiről, aki Gyurcsány Ferenccel képes összefogni.

Én személyesen a jelenlegi Fidesz-kormányt tartom városunk hiteles partnerének, támogatójának, és SZEMÉLYES MEGGYŐZŐDÉSEM alapján nem kívánnék részt venni egyetlen olyan kampányban sem, amelyet a partnerünk és támogatónk (Fidesz-KDNP) ellenfelei szerveznek, hiszen tudatában vagyok annak, hogy az ilyen látogatások többnyire kampányfogások, DE:

– Tudatában vagyok annak, hogy nem magánemberként, hanem egy város vezetőjeként kaptam levelet Márki-Zay Péter látogatási szándékáról.

– Tudatában vagyok annak, hogy polgármesterként nem a saját meggyőződésemet kell képviselnem, nem a magánvéleményem szerint kell cselekednem, hanem a székelyudvarhelyiek, vagy azok többségének véleményét, akaratát kell képviselnem.

Ezért tisztelettel kérdezem önöket, kérdezlek titeket, kedves székelyudvarhelyiek, hogy fogadjam-e Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét, a jelenlegi Magyar Kormány ellenzékének miniszterelnök-jelöltjét városunk Polgármesteri Hivatalában, vagy inkább maradjunk ki az ilyenszerű kampánylátogatások vendéglátóinak listájáról?

Igen, vagy nem?

Kérem, hogy ne gyalázkodásra használja senki a hozzászólások felületét és kizárólag a feltett kérdésre várok válaszokat Önöktől.

Ezennel Székelyudvarhely lakóinak véleményére lennék kiváncsi...

Köszönöm szépen!”

Fotó: MTI Fotó: Veres Nándor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SteveNo1
2021. október 20. 11:08
A polgármester úrnak javaslom, hogy a találkozó vállalásának első és meg nem kerülhető feltétele legyen: a miniszterelnök-jelölt egyértelműen és nyilvánosan utasítsa el Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára határon túli magyarok szavazati jogának (és sok más mindennek) megvonására vonatkozó kijelentéseit!
Kecmec
2021. október 20. 10:16
Hát szerintem halhass a népi bölcsességre , ahogy csikszentgyörgyi nagyapám mondta " aki korpa közé keveredik...." szóval nem hiányzik ö nektek, eddig mért nem ment , most miért lettek fontosak a góbék?
antioxi
2021. október 20. 08:31
Nem szabad MZ-t fogadni sehol, még komolyan találná venni magát. Így is túl nagy az arca - nem csak méretileg.
Caruso
2021. október 20. 07:25
Magyarországon a miniszterelnököt nem önjelölés szerint választják. A miniszterelnök a választáson résztvevő pártok a szavazatok többségét elérő párt adja és a parlament szavazza meg. Tehát MZP jelenleg Hódmezővásárhely polgármestere semmi több.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!