Miféle polgári koalíció?

2021. szeptember 26. 16:41

Németországban csak az után változhat meg bármi is, hogy a korszellem megváltozik.

2021. szeptember 26. 16:41
null
Fritz Goergen
Tichys Einblick

„Érteni vélem a szerzőkollégákat és a kommentelő olvasókat. Ki ne akarná, hogy újra visszajöjjön az, ami az 1980-as évek közepén – leginkább csak részben, de azért – volt. Emlékszem, hogy az uniópártok az 1991-es választást elveszítették volna az »újraegyesítés«, avagy az NDK anschlussa nélkül, az FDP pedig kiesett volna a Bundestagból. Az új területek csatlakozása és az 1990-es első össznémet választás nem csak hogy megmentette Helmut Kohlt a leváltástól, és nem csak hogy olyan magas piedesztálra emelte az FDP-t, amit meg sem érdemelt, hanem egy évtized erejéig túlharsogta a német társadalom állapotának azokat a hiányosságait, amik már akkor is mind megvoltak, és azóta is csak nagyobbak lettek, és amikhez csatlakozott az euróválság és az ellenőrizetlen tömeges bevándorlás is.

Ebből az állapotból nem menekíthet ki bennünket egy »polgári koalíció«. A pártállam német rendszere önmagában nem megreformálható. Németországban csak az után változhat meg bármi is, hogy a korszellem megváltozik Németország körül – leginkább akkor, ha származási helyén, az USA-ban nagy változások lesznek. Nem kell hozzá elnökválasztás, hiszen a változások mindig az egyes tagállamokból jönnek. Washington csak okozat, sosem ok.”

Nyitókép: Georg Wendt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. szeptember 28. 06:38
Szovjetek tanítványa akarta így aki kelet és nyugat között ügynöki szerepet töltött be .
Callamus Roland
2021. szeptember 27. 14:09
A németek egy része csak placebonak hívta ezt a választást.
olajfa1
2021. szeptember 27. 12:25
Nyugat-Európa ELVESZETT!!! Kína győzött Nyugat-Európa fölött! A nyugat-európaiság szellemi fölényének bealkonyult a migrik miatt meg a '-as politikusok miatt!!! NYUGAT SZELLEMI ÖNGYILKOSSÁGOT KÖVETETT EL!
luisbathhelena
2021. szeptember 26. 21:42
Majd eljön az idő mikor az egyszerű maradék német úgy érzi hogy most lett elege a muszlimokból. Addig betömik a pofáját némi euróval, a munkahelyén kussol, a social médiaban kussol, mert kirugják egy FB posztért. Ez egy orwelli 1984-jóléttel kombinálva. Csakhogy a folyamatok oda vezetnek h elkezd csökkenni a jólét. Akkor lázadni akar, de már nem lesz többsége. És a lázadás szót is kiradírozzák a német szótárból. Egy nagy üresség és tehetetlenséget fog érezni. Megtört nemzet, megtört emberek. A semmibe hullanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!