Tömegesen kellene felvennünk a menekülteket

2021. augusztus 24. 11:32

Európa politikusai régi-régi javaslatokat hajtogatnak, amik már korábbi válságok során sem működtek.

2021. augusztus 24. 11:32
Maximilian Popp
Der Spiegel

„Angela Merkel kancellár »tragédiáról« beszél. Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök a kabuli képeket »a politikai nyugat szégyenének« nevezte.

A fundamentalista-vallásos tálibok afganisztáni hatalomátvétele minden politikai tábort szíven ütött. De mégsem eléggé ahhoz, hogy az EU-s országok erőt vegyenek magukon, és tényleg segítsenek az afgán menedékkérőkön.

Kanada és az egykori EU-tag Nagy-Britannia a múlt héten a többiek előtt járva több ezer menedékkérőnek biztosított befogadást. Az európaiak úgy reagálnak az afgán katasztrófára, ahogy az elmúlt években szinte mindig, ha a menekültpolitika szóba került: sumákolnak.

A 2015-ös úgynevezett menekültválság óta, amikor több mint egymillió közel-keleti menekült jutott be az EU-ba, egy konszenzus alakult ki a kontinensen, miszerint a menekülteket távol kell tartani Európától – szükség esetén erőszakkal.

Európa állam- és kormányfői annyira nem akarnak felelősséget vállalni a bajban lévő emberekért, hogy még az afgán kislányok és nők válsága, a kétségbeesésükben repülőgépekre mászó emberekről készült képek sem képesek megrengetni. Ehelyett Európa politikusai régi-régi javaslatokat hajtogatnak, amik már korábbi válságok során sem működtek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2021. augusztus 25. 09:15
Hé emberek szeretném ha valaki elmondaná hogy miért kell az amcsik szarát az európaiaknak felnyalni ,továbbá az afgán saria miatt össze csináljuk magunkat, de az hogy Európában a buzik tarolnak senkit nem érdekel!!!
Ninini
2021. augusztus 24. 21:41
A jó kurva anyját ennek. Beköltöztetném családostól egy no-go zónába, hogy szembesüljön már azokkal a tömegekkel.
Fila2020
2021. augusztus 24. 20:44
A németek a nagy jólétben teljesen elhülyültek. Mire észhez térnének romba döntik Európát.
mucsay
2021. augusztus 24. 20:41
remélem a szívfacsaró képekre és a szégyenre való állandó hivatkozásra elkezd immunis lenni európa népe, lehetőleg gyorsan
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!