Kepes András, kérlek, messziről kerüld el Erdélyt!

2021. június 09. 16:51

Miért egy ilyen alakot kell meghívni a 10. Kolozsvári Ünnepi Könyvhétre?

2021. június 09. 16:51
Pataki Tamás
Magyar Nemzet

„Kepes András szembeköpte a magyarságot június 4-én. Igen, a trianoni békediktátum aláírásának 101. évfordulóján arról beszélt Erdély történelmi központjában, Kolozsvárott, hogy »nincs közös magyar történelem, Magyarország pedig tízévente újrahazudja a múltját«. 

Amikor ezt a hírt olvastam, először az jutott eszembe, hogy egyáltalán mi a fenét keresett Kepes András Erdélyben? Miért nem Balikpapanban, Brazzaville-ben vagy Dzsibutiban mutatta be a könyvét és fejtette ki történelemfilozófiáját, melynek lényeges tézise a »nincs közös történelmünk«? Miért éppen Kolozsvárott mondta ezt?

És még mielőtt Kepes úr áldozati magzatpózba vágná magát, és a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot kérné számon rajtam, hadd kérjem számon rajta a jó ízlést és a becsületet – ezekből ugyanis híján van. Nekünk a magyar író az erdélyi irodalmi hagyományok miatt egy »szent« ember. A legdrágább kincsünkkel, az anyanyelvünkkel dolgozik, ezért különösen undorító, hogyha valakinek június 4-én Erdélyben csak ez jut eszébe. Kepes mégis elment Kolozsvárra, mert bár az erdélyi magyarok nem érdeklik, a pénzük mégiscsak kell, a könyvét el akarja adni, nem rossz üzlet. Azon sem árt elgondolkodni, hogy miért egy ilyen alakot kell meghívni a 10. Kolozsvári ünnepi könyvhétre? Innen is gratulálok a szervezőknek a jó választáshoz, remélem, hogy Juszt Lászlónak is szerveznek egy könyves teadélutánt, ha majd be szeretné mutatni legújabb irományát Kolozsvárott.

Kepes Andrást addig is arra kérem, hogy ezután messziről kerülje el Erdélyt, és ne szennyezze be a gondolataival az erdélyi levegőt. Ne szeressen minket, mi sem zárjuk a szívünkbe, de legalább legyen annyira betyárbecsület benne, hogy június 4-én befogja a száját, ha már »nálunk« vendégeskedik. Ezt a jó tanácsot adja tovább nyugodtan a köreiben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2021. június 10. 10:53
Vlad Kepes, a nagy román író ezt mondta? Szomorú látni, ahogyan egyre-másra másznak elő a szarosgödörből a levitézlett bolsevisták, akitől már -azt hittük- megszabadultunk. Gyűlnek a gonosz és embertelen eszme pribékjei a vérszagra, abban bíznak, hogy jövőre bosszút állhatnak mindenért a magyarokon. Nem szabad hagyni, hogy győzzenek! Ha létezik igazság, nem kétharmad, hanem háromharmad lesz az eredmény, hiszen ennyire alávaló, de egyben ennyire gyenge, kizárólag csak a gyűlölködéssel foglalkozó, tehetségtelen bolsevista horda még sosem volt, mint a Moslék.
2xli
2021. június 10. 09:08
Lassan mindent áthat és megfertőz a moslék bűze, és ez nagyon szomorú a jövőre nézve.
szarcsi1
2021. június 10. 08:48
Az lenne jó, ha Kepes András Magyarországot is elkerülné és húzna vissza oda, ahonnan származik.
Harangláb
2021. június 10. 08:16
...mielőtt Kepes áldozati magzatpózba vágná magát....:))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!