Már megint útban vagyunk

2021. április 19. 08:37

Megmelegszik az ember szíve, amikor naponta kénytelen elolvasni a hírek között, hogy baj van Magyarországgal.

2021. április 19. 08:37
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„Tusknak az fáj, hogy nálunk illiberális (mellesleg szerintem kár volt így elnevezni a normalitást) demokrácia van, rá­adásul akcióban. S bizonyára az is fáj neki, hogy az akció – például az oltások számát illetően – meglehetősen sikeres, ellentétben a későn ébredő, szerződéseket titkoló, lapító uniós nyugati országok »oltási akció­jával«. A kisebb szabadságról meg a polgárok védelméről, biztonságáról szóló kijelentését pedig egyszerűen a magam csökkent szellemi képességével nem tudom értelmezni.

De hagyjuk is ezt a megkeseredett embert, ugyanis »van másik«! Mert mindig van másik. Úgynevezett jelentésből például szinte naponta. Április közepe sem múlhatott el anélkül, hogy ne született volna újabb jelentés a magyarországi jogállamiság helyzetéről. A hírek szerint ezt a jelentést a civil jogvédők készítették (Istenem, de jó volna nekünk is minden héten kiadni egy jelentést a civilnek mondott, ám Soros által pénzelt »jogvédőkről«, hadd kacarásszon a világ).

A páratlanul pártatlan jelentésben állítólag a koronavírus okozta válsággal való visszaélés, az önkormányzatok kifosztása (legyenek szívesek zsebkendőjüket elővenni, miközben elképzelik a kifosztott Karácsonyt, Niedermüllert és társaikat), a független sajtó hiánya, a romák, valamint a lassan már fogalmunk sincs, mit jelent LMBTQ…. hívek áldatlan helyzete és hasonló kifogások szerepelnek. Eltalálták!

A Petry-ügy, a szólásszabadságot már rég eltörlő Európában nem érte el eddig egyetlen »civil jogvédő« ingerküszöbét sem. Szakmájukhoz értő pszichológusok valószínű okos és hiteles elemzést tudnának adni mind Donald Tusk, mind a civil »jogvédésből« jól megélő, roppant demokratikus emberek lelkületéről. Valószínűleg szerepelne ebben az elemzésben az úgynevezett irigység faktor. Valamint az, amiről a lélektan ismerői azt mondják, hogy ha elismerjük és félretesszük az anyagi, politikai és hatalmi motívumokat, minden konfliktus mélyén az önismeret hiánya lapul meg. Ennyi.

No és még annyi, hogy nekünk, magyaroknak nem árt tudnunk, hogy már régen útban vagyunk. Nekünk át kellett élnünk már jó néhányszor, hogy tőlünk bizony el akarják venni történelmünket, területünket s a jelenünket is. Mindezekre számos bizonyíték van a finnugor elmélet erőltetésétől kezdve az 1890-ben, a British Museum térképtárában fellelhető Európa-térképig, amelyen Magyarország már nem szerepel (lásd a kiváló történész, Bank Barbara történelmi munkáit).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. április 20. 10:01
Magyarországon liberális demokrácia van, vicc, móka és kacagás !
Vakfolt
2021. április 19. 18:45
Nekünk ellenkezékből is az alja jutott, a nyitni - nem nyitni tengelyre ráillesztették a miért zártunk be, miért nem hamarabb zártunk be egyenest, majd harmadik dimenziónak a nincsen oltási terv - miért nem válogatnak mivel oltsanak lépett be, és akkor ebben a térben minden térnegyedbe szórtak nyilatkozatokat, követeléseket, és mindenféle kukilyukfájást. Szépen rommá rémisztgették egymást, meg a hülyéket akiket palira tudtak venni, de az oltások szépen szaporodnak. Van az a vers, mikor az erdőben a hülye állatok bepánikoltatják egymást mindenféle ostoba képzelgésekkel. Na ugyanezt csinálták. A fidesz pedig? "Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban három nyuszi aludt szépen, összebújva békességben"
Pierre
2021. április 19. 11:16
nincs olyan, hogy illiberalis demokracia, Vári ugynok.
tacsi90
2021. április 19. 10:28
katika..magának mindegy, hogy kommunizmus vagy illiberalizmus...maga mindíg a húsos fazék közelébe kúszik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!