Orbán Viktor nem támogatja a népszavazást az EU-kilépésről

2020. november 16. 21:46

Az Unió birodalmi törekvései egyre erősebbek.

2020. november 16. 21:46
Dúró Dóra
MTI-OS

„Az Európai Unióhoz való csatlakozásunk óta eltelt több mint 16 év elegendő ahhoz, hogy mérleget készítsünk. A Mi Hazánk Mozgalom szerint már a csatlakoztatást megelőző népszavazási kampány is félrevezető volt, hiszen csak az előnyöket mutatta be, a negatívumokról alig lehetett hallani.

Azóta még közelebb kerültünk az Európai Egyesült Államokhoz, az unió birodalmi törekvései egyre erősebbek, a brüsszeli bürokraták már mindenbe beleszólnak, miközben nem teljesültek a mézes-mázos ígéretek, amikkel kecsegtettek minket.

Az árak lényegében kiegyenlítődtek, de a bérek nem. Thomas Piketty, a híres francia közgazdász kiszámolta azt is, hogy a multicégeken keresztül több profit megy ki Magyarországról nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön.

Érdekes, hogy 2006-ban valahogy nem aggódtak a jogállamért sem, most viszont már ránk akarják kényszeríteni a migránsok tömeges befogadását és az LMBTQ-lobbi követeléseit is. Ki tudja, mire vetemednek még a jövőben, a nekünk jogosan járó pénzek elvonásával is zsarolva.

Fel kell tehát tennünk a kérdést: Magyarországnak feltétlenül, minden körülmények között az EU tagjának kell-e lennie? Bár a Mi Hazánk Mozgalom szerint nem lehet egyik napról, sőt egyik évről a másikra kilépni, de el kell készíteni az EU-csatlakoztatásunk mérlegét, számba kell venni az egyéb lehetőségeket. Az Unión kívül is van élet, és az Unió megszűnése után is lesz. A Mi Hazánk Mozgalom szerint 2030-ra készen kell állnunk erre.

Az Alaptörvény jelenleg sajnos tiltja, hogy népszavazást tartsunk a tagságunkról. Hajlandók-e módosítani az Alaptörvényt, hogy az EU-ba történt belépéshez hasonlóan a keserű tapasztalatok után a kilépésről is népszavazáson dönthessen a magyar társadalom?”

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2020. november 17. 12:52
"...az EU-ba történt belépéshez hasonlóan a keserű tapasztalatok után a kilépésről is népszavazáson dönthessen a magyar társadalom..." A beléptetésünk egy csaláson alapuló szavazás volt. Ugyanis 2004-ben az országgyűlés levitte a leendő népszavazás érvényességi küszöbét 50%-ról 25%-ra. Biztosra akartak menni. Kormány és ellenzéke együtt! Tehát a Fidesz is becsapott bennünket. Mert egy NÉPSZAVAZÁS érvényességi határa nem lehet más, mint kizárólag 50%. Se több, se kevesebb, mert a Népszavazás alapelve, a többségi akarat elve csak így tud érvényesülni, ha a határ 50%. És ha nincs meg az 50%-os részvétel, akkor a téma ejtve, oszt jó napot! Tehát a szavazójogú népesség fele + 1 fő kell az igazi népszavazáshoz. Ha ennél kevesebb, az attól még lehet valamilyen más szintű szavazás, de nem minősülhet Népszavazásnak. Akkor sem, ha a honatyák azt megszavazzák. Az alma az alma. A körte meg körte. De ha már így alakult, akkor majd a kilépésnél is legyen elég a 25%.
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. november 17. 10:14
Remélem Dúró Dóra darárója nem áll meg, és az EU is minél előbb bele kerül.
Sulammit
2020. november 17. 09:16
Nem feltétlenül, majd, ha eljön az ideje, majd, ha reménytelen és felesleges lesz az ottlétünk. Addig nem. Bölcsességért, egy kis bölcsességért imádkozzál Dóra. "Magyarországnak feltétlenül, minden körülmények között az EU tagjának kell-e lennie?"
EMM195
2020. november 17. 08:32
"Mi Hazánk Mozgalom szerint már a csatlakoztatást megelőző népszavazási kampány is félrevezető volt, hiszen csak az előnyöket mutatta be, a negatívumokról alig lehetett hallani." Szerintem is. Én nem-mel szavaztam anno. Viszont a történelmi bűnnek azt tartom, amikor elsőként, olvasatlanul megszavazta a magyar parlament a Fidesszel együtt természetesen a Lisszaboni Szerződést. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, látjuk, hová vezetett. Én mindazonáltal a Fideszre fogok szavazni. Azt is látni kell, hogy nem Orbán a gyáva, hanem ebben az országban túl sok a hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!