Demokrácia nyomás alatt : kitart-e a centrum?

2020. november 01. 09:37

A keresztény fundamentalisták Lengyelországban és a cinikus „keresztények” Magyarországon gyakorlatilag felszámolják a demokráciát az EU két fontos államában.

2020. november 01. 09:37
Hans Rauscher
Der Standard

„Homály. Valószínűleg ez a szó használható a hazai és nemzetközi fejlemények leírására. A kilátások nem jók, és egyre gyűlnek annak jelei, hogy  eddigi jólétünk véget fog érni Európa gazdag felén.”

„Covid még mindig nehézségeket jelent a világnak. Sajnos azonban ez egy olyan világ, amelyben hatalmas politikai felfordulások is zajlanak. A legsúlyosabb és legveszélyesebb konfliktus az iszlámon belüli konfliktus. A muszlimok nem tudnak megbirkózni a modernséggel, ami végső soron azt jelenti, hogy a vallást nem tudják a megfelelő helyen kezelni. Megannyi muszlim állam és társadalom kudarca ez: sehol sem tombolnak szörnyűbb háborúk, mint az „Iszlám Házában”. Egyrészt az egyre merevebb fundamentalizmus a túlvilági üdvösség kereséséhez vezet; másrészt ez a világ saját kudarcairól a Nyugat megtámadásával akarja elterelni a figyelmet.”

„Az iszlamizmus nem tud együtt élni a demokráciával, mert az alapjaiban mond ellent mond üdvösség-ideológiájának. A nyugati liberális demokrácia azonban belülről is veszélyben van. A keresztény fundamentalisták Lengyelországban és a cinikus „keresztények” Magyarországon, gyakorlatilag felszámolják a demokráciát két fontos EU-államban és egy szociopata és leendő autokrata, mint Trump, pusztítja el az Egyesült Államok nemzetközi demokratikus vezető szerepét. ...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2020. november 02. 18:52
Hogy ez a cikk mekkora marhaság! Komolyan mondom, hogy kár volt időt szakítanom rá, hogy elolvassam. Aki a keresztyénség mellett van az bizony a demokrácia mellett van. Aki meg a keresztyénség ellen van az a demokrácia ellen van és nem érti a keresztyénség lényegét. Szánalmas ahogy egyes ballib ideológusok muszlim terrorakciók közepén a keresztyénséget támadják. Miközben előszeretettel elhallgatják, hogy a ballib ideológiák miatt gyakorlatilag az ember kifordult magából és el állatiasodott. És nyugaton ezt nevezik fejlődésnek....megáll az ész.
formaegy
2020. november 02. 07:41
Van egy bája annak amikor egy Hitler fajzat ugat demokráciáról! Egy olyan Hitler fajzat aki hozzájárul Európa elpusztításához, az európai emberek legyilkolásához, a napi népírtáshoz! Nézz tükörbe te Hitler fajzat és köpj egy nagyot! Mocskos aljas népirtók vagytok, akik megint gerincre vágták Európát, és ártatlan emberek gyerekek haláláért felelősek. KUSS nektek Hitler ivadékok!
NTLLK
2020. november 01. 22:36
Herr Rauscher wird von der Wahrheit gar nicht gestört.
matykox
2020. november 01. 22:10
Jézusom! Honnan szedték elő ezt a rendkívül buta németet? Úgy is néz ki, mint az egyik hülye modern Tatort idióta nyomozója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!