Trump nagyon nincs jó helyzetben

2020. július 12. 13:12

Fut az eredmény után abban a hat kulcs államban, ahol gyakorlatilag megnyerte 2016-ban a választást. Interjú.

2020. július 12. 13:12
Mártonffy Balázs
Pesti Srácok

A ’90-es években már volt egy, a maihoz nagyon hasonló zavargássorozat Amerikában, miután a rendőrök megvertek egy Rodney King nevű munkást. Akkor a hadsereg bevetése oldotta meg a problémát. Előfordulhat-e, hogy Trump is meglépi ezt? 

Ez egy klasszikus millió dolláros kérdés és még nem világos, attól függ, hogy az amerikai elnök milyen belpolitikai nyereséget és/vagy veszélyeket lát abban, ha ezt meglépi. Ebben a kérdésben nagyon nehéz jól exponálni hatalmon lévő politikusnak magát, mert nincs jó rövidtávú válasz, nem tud hangzatos szlogennel jót tenni. Ki kell jelenteni, hogy Trump nagyon nincs jó helyzetben, fut az eredmény után abban a hat kulcs államban, ahol gyakorlatilag megnyerte 2016-ban a választást Clinton ellen, azokban most nagyon vezet Biden. És,  ha Trump radikális lépésre szánja el magát az  a billegő körzetekben nem fog sok jóval kecsegtetni, ugyanis Trump könnyen elidegenítheti magától a szavazókat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
forsteandretredjemann
2020. július 14. 00:32
Furcsa hely az USA. A pártjaik is azok. Nem lehet bal-jobb felosztással leírni. A republikánusok a pénz elé helyezik az Úniót a demokraták minden elé a pénzt. Volt már rá példa, hogy a demokratáknak nem tetszett egy elnökválasztás eredménye. A whig majd republikánus Abe Lincoln elnök eltávolításáért a polgárháborútól és merénylettől sem riadtak vissza a gazdag déli demokraták.
mokány
2020. július 13. 12:25
Jól nézzétek meg a listát. Soha többet kommunistát.
NotaBene
2020. július 13. 12:20
Trumpnak a következő elnökválasztást kell megnyernie, ( és nem a közvéleménykutatásokat) A levélszavazások kiterjesztésének megakadályozásában a sikereiről ( Pl.: https://infostart.hu/kulfold/2020/06/27/texasi-levelszavazas-a-republikanusok-orulhetnek-a-birosag-dontese-utan ) keveset lehetett olvasni a magyar sajtóban. Az a kérdés, hogy a "Trump ellen bárki jó" elvből a közvéleménykutatáson Bident választók el mennek-e szavazni a demens Bidenre! (Levélszavazás esetén Biden esélyei sokkal jobbak lettek volna...
Emmanuel Goldstein
2020. július 13. 11:14
Az amerikai közvéleménynek elege van Trumpból: https://www.forbes.com/sites/alisondurkee/2020/07/10/trumps-coronavirus-response-more-unpopular-than-ever-poll-finds/#6c94042d47b4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!