Mit titkolnak már megint?

2019. július 27. 10:15

Valami nagyon bűzlik a román államháztartásban. Már az idei költségvetést is négy hónapos késéssel fogadták el.

2019. július 27. 10:15
Demeter J. Ildikó
Háromszék

„Valami nagyon bűzlik a román államháztartásban. Már az idei költségvetést is négy hónapos késéssel fogadták el – 2018. november közepe helyett 2019. március közepén –, és ez a nehezen elkészült törvény sem tartott ki az év végéig, már négy hónap után módosításra szorul. Ez a kormánytagok megnyugtató nyilatkozatai dacára sem jó jel, ahogy a halogatás sem az. És az sem, hogy a késésért felelős bűnbaknak a télen is, most is a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot kiáltották ki, nyilván azért, mert az ellentábort vezető Klaus Iohannis államfő irányítása alatt áll. A testület azonban csak azt hagyhatja jóvá, ami megvan. És nem tudjuk, mi van meg, csak azt, hogy minden minisztérium javaslatokat tesz, amelyeket majd megvitatnak, súlyoznak, elfogadnak és közvitára bocsátanak. Mikor? Amikor a fél ország szabadságon van?

A figyelmet azonban nem sikerült elaltatni. Résen állnak az év elején megnyirbált jövedelmű önkormányzatok, a speciális nyugdíjak megadóztatásának – meg sem erősített, meg sem cáfolt – híre miatt a bírák és más kivételezettek, az ingyenes vasúti utazás és az ösztöndíjak visszafaragása miatt aggódó egyetemisták, az állásaik elvesztésével megfenyegetett tanárok, a beruházások leállításától és az esetleges új terhektől rettegő vállalkozók, a mindig valami rendszerhibával küzdő orvosok, a gyógyszerek hiányával szembesülő betegek és így tovább. Senki sem tudja, mire számítson.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsoel
2019. július 28. 07:11
Biztos az, hogy az ottaniak már négy napja nem fürödtek. Tudják, milyenek ezek a románok... https://coub.com/view/1dv8l0
libbantkommunista
2019. július 28. 05:43
Romlott sajt lesz az.
Takita
2019. július 27. 23:05
Románia eszement fegyverkezésbe kezdett. Elsősorban a nemrég felerősödött USA elkötelezettség, továbbá a NATÓ tagság okán- De más okok ráerősítenek, hogy még kik ellen és miért érzik szükségesnek külön is a szárazföldi erőiket erősíteni Egyrészt Oroszország ellen. Ebbe belejátszik,hogy a Moldávia iránti sóvárgást korlátozza, hogy az abból kiszakadt Translajtánia (Tiraszpol és környéke) gyakorlatilag orosz katonai terület. Másrészt Magyarország ellen a százéves hagyományoknak megfelelően. (Pl. a múlt század végén több nyilvánosságot kapott hadgyakorlatot is tartottak, amelyen a Magyarország elleni támadást, és egyidejűleg egy székely felkelés leverését szimulálták.) A magyarfóbia túlságosan sokba kerül a románoknak. A magyar honvédség korszerűsítésének igazán kiváló Zrínyi programja nyilván belejátszik a pánik-rohamba. Bizony jobb volna, ha a román politikai elit belátná, hogy jobb volna a magyarsággal kiegyezni.
pollip
2019. július 27. 12:59
Beígérték a nyugdíjemelést. Ennyi időbe telt meglátni, hogy nincs rá pénz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!