Ilyen ez az ország

2019. május 15. 19:37

Kénye-kedve szerint számolhatja fel a magyar orvosképzést egy rektor, semmilyen tiltakozás nem akadályozhatja meg, egy polgármester pedig önkényesen felrúghat akár nemzetközi szerződéseket is.

2019. május 15. 19:37
Farkas Réka
Háromszék

„Emelik a közalkalmazottak bérét, de elhibázott gazdaságpolitikájuk miatt szárnyal az infláció, napról napra emelkednek az árak, hát – kampány lévén – áfacsökkentéssel igyekeznek elnyerni a választók kegyeit. Koholt vádak alapján elítélhetnek ártatlanokat, de harminc év sem elegendő, hogy az ügyészség összeállítson egy épkézláb iratcsomót az 1989. decemberi események vagy az 1990-es bányászjárás felelősei ellen. Kénye-kedve szerint számolhatja fel a magyar orvosképzést egy rektor, semmilyen tiltakozás nem akadályozhatja meg, egy polgármester pedig önkényesen felrúghat akár nemzetközi szerződéseket is, és meggyalázhatja katonatemetőben nyugvó háborús hősök emlékét. A hatóságok szelíden megintik ugyan, ő halasztja a frissen létrehozott emlékhely avatását, de le nem mond róla.

Így élünk hát 2019 Romániájában, apróbb-nagyobb bosszúságok színesítik napjainkat. Van, ami felháborít, elkeserít, de legtöbbjükön már meg sem botránkozunk, csak legyintünk: ilyen ez az ország. Legszomorúbb, remény sincs, hogy kicsit másmilyen legyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2019. május 16. 01:53
Kitartas!
gallfec
2019. május 15. 21:13
Ne búsulj, csak lesz valahogy. Rosszabb már nemigen lesz, és ez a biztató . Derzsről már elmentek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!