Levél Orbán Viktornak

2018. március 12. 06:35

Ön nagyon jól tudja, hogy Soros Györgynek ahhoz, hogy Szlovákiában az emberek fel vannak háborodva és tüntetnek, semmi köze nincs.

2018. március 12. 06:35
Petőcz Kálmán
Új Szó

„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kedves Orbán Viktor!

Szeretném Önt nagyon szépen megkérni, hogy ne avatkozzon bele Szlovákia belügyeibe, főleg nem olyan szerencsétlen és buta módon, ahogy azt pénteken a közmédiában tette. Nem csak azért, mert Ön szokott elsőként tiltakozni, ha úgy érzi, külföldről dilettáns módon kommentálják a magyarországi politikai eseményeket. Én sem szoktam kommentálni a magyarországi belpolitikai eseményeket, de most kivételt kell tennem.

Ezt a levelet egy volt diplomata írja, tehát a fogalmazások diplomatikusak, vagy ha úgy tetszik, »politikailag korrektek« lesznek. Túl sok manapság a közbeszédben a vulgarizmus, a maró gúny, a vitriolos szurkapiszkálódás, a tiszteletlenség, a mellébeszélés és a szándékos csúsztatás. Én ilyenekhez nem folyamodom. Őszinte kérdéseket teszek fel, és jószándékú ajánlásokat fogalmazok meg.

Sajnos, azzal kell kezdenem, hogy amit Ön pénteken előadott, az még csak nem is dilettáns kommentár, hanem a szomszéd országban történtek célzatos bevonása a magyarországi választási kampányba. Ön nagyon jól tudja, hogy sem Soros Györgynek, sem egyéb »nyugati imperialistáknak« ahhoz, hogy Szlovákiában az emberek fel vannak háborodva és tüntetnek, semmi köze nincs.

Az emberek azért tüntetnek, mert elegük van a korrupciós maffiából, amely a Fico-kormányok alatt befészkelte magát az állami intézményekbe, kilopta a seggük alól a fél országot, és ellehetetlenítette a gyerekeik jövőjét, vagy elűzte őket Szlovákiából. Amikor ez a korrupciós maffia veszélyeztetve érezte a zsákmányát, attól sem riadt vissza, hogy meggyilkoltassa azt a fiatal újságírót, aki a főszereplők leleplezésére készült. Brutális módon a barátnőjét sem kímélték meg a haláltól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2018. március 12. 21:56
Falra hányt borsó...
puszika
2018. március 12. 16:06
Miért néz bennünket gyereknek Petőcz elvtárs? Sorosnak a V4 van legjobban az útjában.Ezt minden épeszű Közép Kelet Európai látja, tapasztalja,Ja,hogy nem közvetlenül avatkozik be, azt egy olyan kaliberű firkásznak bizony látni kellene mint ön. Akkor most felteszem s kérdést! A kaliberrel van-é a baj elvtárs,vagy az akarattal? AZT HISZEM MINDKETTŐVEL! Amúgy megtudhatnám ki pénzeli az Új Szó vicclapot mert igen nagy gyakorisággal ekézik a magyar kormányt,mintha nem lenne éppen elég bajuk otthon is. Várom válaszát!!
Sulammit
2018. március 12. 14:15
Mindenki beleavatkozhat a mi belügyeinkbe, csak a magyar miniszterelnök nem mondhatja el a véleményét? Te most rendre utasítottad a magyarok miniszterelnökét?
catalina9
2018. március 12. 13:26
„Főleg azért szomorú ez a folyamat, mert kihasználja a hirtelen félelmet, melyet a tévé előtt érzünk, miközben a tények háttérbe szorulnak. A populizmus leegyszerűsítő lencséjét levéve látjuk, hogy a ’70-es és ’80-as években több ember halt meg Európában terrorcselekményben, mint manapság – és ma még mindig sokkal nagyobb az esély hogy valaki FÉLRENYEL és megfullad, mintsem hogy egy terrorista oltsa ki az életét." maszatoltak a libsik, mikor a terroristák áldozatairól volt szó. De ha OKNYOMOZÓ újságírók az áldozatok, lehetnek akármilyen trógerek, akkor megindulnak a könnycsatornák, pedig csak félrenyeltek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!