Európa feltámadása és a hagyománytisztelet

2017. december 20. 15:01

Aki arra fogad, hogy Európa végül egy kereszténységtől és nemzetektől mentes kontinens lesz, veszíteni fog.

2017. december 20. 15:01
Tóth Gábor
Magyar Idők

„Az utóbbi évek történései láthatóvá teszik, hogy Európa népeinek szívéből és génjeiből nehéz lenne kitörölni a keresztény alapértékeket. Az ezen tényt megmásítani akarók minden követ megmozgattak, minden tőkét bevetettek, minden befolyásolási lehetőséget felhasználtak, de nem sikerült nekik, mert nem is sikerülhetett. Ugyanis Európa nemzeteinek lelkét nem lehet csak úgy kiszakítani vagy történelmét kitörölni, keresztény mivoltát megtagadni vagy meghazudtolni.

Ezek pártállástól független történelmi tények. Ezért aki arra fogad, hogy Európa végül egy kereszténységtől és nemzetektől mentes kontinens lesz, az egészen biztos, hogy veszíteni fog. »Európa keresztény lesz vagy nem lesz« – idézte Orbán Viktor Robert Schuman szavait, aki ezt a történelmi tényt felismerve fogalmazott.

Lássuk akkor, hogy ez miként illeszkedik be a jelenlegi európai politikába! Túlzott leegyszerűsítésnek tűnhet ugyan, de Európa országai két csoportra oszthatók: a kereszténységet és a nemzeti homogenitást pártolókra és az ezt háttérbe szorító országokra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2017. december 21. 06:41
»Európa keresztény lesz vagy nem lesz« Igen, kedves Tóth Gábor, és ennek a mondatnak mindkét fele azonos súlyú, és esélyű. Tehát a "nem lesz" is 50% valószínűséggel elképzelhető. Utálom a hurráoptimistákat.
zakar zoltán béla
2017. december 20. 19:59
Egri Nők!!!!
Nannyó
2017. december 20. 15:55
Az utcánkban lakik egy török család. Néhány éve élnek Magyarországon. A napokban összeszaladt az utca, mert a muszlim család fényfűzérekkel díszítette fel a házát karácsony tiszteletére...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!