A jó irány keresése

2017. december 28. 22:11

Nem vagyunk jók, és bizony nem is válhatunk azzá a földönfutókból gazdasági hasznot húzó nagyhatalmak csettintésére.

2017. december 28. 22:11
Páva Adorján
Krónika

„Igen, a legtöbben pontosan olyanok vagyunk, mint azok, akik nem fogadták be a népét, otthonát, földjét elhagyó Szent Józsefet, Szűz Máriát és a születendő kisdedet. Nem vagyunk jók, és bizony nem is válhatunk azzá a földönfutókból gazdasági hasznot húzó nagyhatalmak csettintésére. És azt sem merjük kijelenteni, hogy nem félünk – lásd a Vatikánvárosban foganatosított biztonsági intézkedéseket, az európai nagyváro­sokban tapasztalt állandó készültséget.

Ilyen körülmények között Ferenc pápa karácsonyi üzenete csakis arra ösztökélhet, hogy először saját társadalmunkban, közösségünkben, családunkban, saját magunkban próbáljunk szeretetteljes rendet, nyugalmat, békét teremteni. Ugyanis mindezek hiányában álságos mutatvány a nincstelenek megmentőjeként, világmegváltó szerepben tetszelegni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szkeptikus
2017. december 29. 08:14
"Ferenc pápa karácsonyi üzenete csakis arra ösztökélhet, hogy először saját társadalmunkban, közösségünkben, családunkban, saját magunkban próbáljunk szeretetteljes rendet, nyugalmat, békét teremteni." Ezzel teljes mértékben egyetértek. Illúzió lenne azt hinnünk, hogy az egész világ gondjait meg tudjuk oldani - ha ezt megpróbálnánk, a végén saját magunk is belepusztulnánk. De azt hozzá kellene tenni: A "saját társadalmunkban, közösségünkben, családunkban, saját magunkban próbáljunk szeretetteljes rendet, nyugalmat, békét teremteni"-ről ne csak beszéljünk, hanem valóban próbáljunk meg ebben a szellemben cselekedni is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!