Szégyenkező hídemberek

2017. szeptember 07. 07:56

Az erdélyi magyarság a híd szerepét tölti be Magyarország és Románia között – ezt komolyan vehetnék a budapesti hídfő felől érkezők is.

2017. szeptember 07. 07:56
Páva Adorján
Krónika

„Félreértés ne essék: a magyar férfi kosárlabda-válogatott csodálatos kolozsvári megvalósítását – a 48 év szünet után Eb-meccsen aratott győzelmeket, illetve az isztambuli nyolcaddöntőbe jutást – nem tudja kikezdeni, leminősíteni a sorsdöntő rangadón gyűlölködők szégyenletes magatartása. Nem tudja, mert nem szabad: a pályán történtek örök értékűek, miközben ezeknek a neveltetési problémákkal küszködő egyéneknek szánalmas erőfitogtatását a sportkedvelők, a hétköznapi emberek túlnyomó többsége elítéli, és nem kér belőle, mert egyszerűen rosszat tesz. Legfőképpen velünk, akik – az anyaországi ultrákkal ellentétben – nemcsak román »testvéreik« szidalmazásainak vagyunk kitéve: a legmagasabb állami szintekről érkező megaláztatásokkal hadakozunk nap mint nap, a kesztyűt felvevők, a visszaordítók pedig csak az újabb támadásoknak biztosítanak táptalajt.

Sokszor elhangzott már, hogy az erdélyi magyarság a híd szerepét tölti be Magyarország és Románia között – ezt komolyan vehetnék a budapesti hídfő felől érkezők is, akiket baráti, szurkolói, klub- vagy sportszövetségi szinten, illetve az anyaországi média segítségével is fel kellene végre világosítani arról, mit és mennyit bír el az a bizonyos híd maradandó károsodás nélkül. Mert így is alig bírjuk a bukaresti oldal felől ránk nehezedő nyomást, elnyomást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. szeptember 07. 09:36
A régebbi Jobbiknál is elítéltem azt, hogy átmennek magyar kisebbségi területre és ott arcátlankodnak, emberkednek aztán ha kiböfögték a szeszgőzt hazajönnek és hősnek érzik magukat. Az ott lakók meg ott maradnak és viselik a következményeket. Aljas, szemét dolog ez!
packó_
2017. szeptember 07. 09:34
Csak az nem értehető, hogy mi történt. Azt lehet tudni, hogy a románok elégettek egy magyar zászlót. De mit tettek a magyar szurkolók?
Antigoné
2017. szeptember 07. 09:16
Nagyon igaz, teljesen kontraproduktív a primitív románozás,csak erdélyi nemzettársaink szívják meg (újfent).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!