Csalóka remény

2017. augusztus 14. 20:15

Európa egyik legbefolyásosabb politikusa, Angela Merkel kancellár két éve még a minden államhatárt illegálisan átlépő, országokon, városokon cunamiként átáradó, szegény menekültnek nevezett gazdasági migránsok korlátlan befogadását szorgalmazta, de egy éve szögre akasztotta a „Willkommenskultur” nevű, egyszerre nevetséges és veszélyes álhumanista doktrínáját.

2017. augusztus 14. 20:15
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„Nagy a felelőssége a német hatalmi elitnek, hogy az európai civilizáció és az itt élő őshonos népek ellen indított, többfrontos háborúban mit tesz – vagy nem tesz. Immár két éve, 2015 különös, kaotikus nyara óta tudjuk, amikor Ázsia és Afrika felől elárasztotta Európát az újkori tömeges népvándorlás első nagy hulláma, hogy az uniós – köztük a német – vezetők ostobasága, gyengesége és bűnös mulasztása miatt hosszú és nehéz, sok-sok ártatlan áldozattal járó önvédelmi harcra kényszerülünk.

Európa egyik legbefolyásosabb politikusa, Angela Merkel kancellár két éve még a minden államhatárt illegálisan átlépő, országokon, városokon cunamiként átáradó, szegény menekültnek nevezett gazdasági migránsok korlátlan befogadását szorgalmazta, de egy éve szögre akasztotta a »Willkommenskultur« nevű, egyszerre nevetséges és veszélyes álhumanista doktrínáját. A tavaly szeptemberi csúfos berlini választási vereség után elismerte, hogy pártja, a CDU sorozatos tartományi választási kudarcaiért elsősorban ő a felelős. Bevallotta, hogy őt magát is felkészületlenül érte a menekültválság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2017. augusztus 15. 13:47
Azóta sok minden kikristályosodott. Azok a döntések amik most születnek Németországban, már nem egy vészhelyzet orvosolására vonatkoznak, hanem egy több-szereplös, komplikált helyzet kezelését kell, hogy megoldjanak.
Rumpelstilzchen
2017. augusztus 14. 22:33
Olvassátok csak... http://www.pi-news.net/warum-laeuten-mittags-eigentlich-die-kirchenglocken/
péterx
2017. augusztus 14. 21:52
Merkel még most is kettős beszédet folytat migráns-ügyben : ugyan lényegében beismerte a súlyos hibát és felelősséget , de nem szánja rá magát a határvédelemre , a kitoloncolás szisztematikus megvalósítására , sőt továbbra is "humanisztikus" kötelességet emleget .
Szerintem
2017. augusztus 14. 21:52
Arról azért senkinek se legyenek illuziói, hogy foladta volna a Willkommenskultur plitikáját. Megtévesztő lehet, hogy a választások miatt némileg meghúzta magát. Akár ő, akár Schulz lesz a kancellár, várhatóan vissza fog térni minden a választási kampány előtti régi kerékvágásba. Schulzal agresszívebben, erőltetettebben, Merkellel alatomosabban sunnyogva, de vele sem kevesebb "eredménnyel". Igen, Merkel mondott olyat hogy hibázott, de a felső létszámkorlát bevezetéséről a mai napig hallani sem akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!