Az elnök székelyei

2017. július 14. 11:08

Johannis nem fog bocsánatot kérni a székelyektől, mert – ugyanúgy, mint elődje – adni nem, csak kapni tud és akar.

2017. július 14. 11:08
Páva Adorján
Krónika

„Johannis nem fog bocsánatot kérni a székelyektől, mert – ugyanúgy, mint elődje – adni nem, csak kapni tud és akar. Nagyszeben egykori polgármestere rengeteg energiát fektetett abba, hogy leépítse, feledtesse kisebbségi mivoltát, illetve hogy elhatárolódjék a magyar követelésektől – emlékezetes, hogy 2013-ban, még a Romániai Német Demokrata Fórum elnökeként azzal kezdte szárnypróbálgatásait a nagypolitikában, hogy elutasította az etnikai alapú autonómiát (akkor még a kulturális tetszett neki).

Mindezek tükrében borítékolható, hogy Klaus Johannis látogatása vajmi keveset fog hozni Székelyföldnek azon túl, hogy az önkormányzati vezetők jól kipanaszkodhatják magukat. Sokkal többet nyer belőle Johannis, aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy továbbra is a kisebbik rossz szerepében tündökölhet. Így szinte mindegy, mekkora csalódást okoz, mennyit árt a romániai magyarok érdekeinek: akkor is beseperné a székely szavazatok túlnyomó többségét, ha most vasárnap lennének a választások.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2017. július 14. 21:00
Iohannis oláhabb az oláhnál, de el tudják őt adni az européer, toleráns mintaállam kisebbségi származású sikertörténeteként.
még fokozza
2017. július 14. 16:30
Ne bántsátok a medvéket!
smarton
2017. július 14. 11:24
Igaz és szomorú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!