Csendes ima

2017. július 03. 17:32

Európa ma Merkel asszony eredendő hibáját, a „willkommenskultur” következményeit nyögi.

2017. július 03. 17:32
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér

„Az olaszok szerint Európa csúnyán magukra hagyja őket. Filippo Grandi beéri azzal a regionális eredménnyel, hogy a Merkel-Erdogan alku révén tényleg megcsappant a balkáni útvonalakat használó migránsok száma. Az olasz tengerparthoz képest onnan most szinte csak szállingóznak. Ámbár, hogy ez meddig marad így, annak legfőképpen Erdogan a megmondhatója, hiszen a kulcs korántsem Merkel zsebében van, hanem az övében.(...)

Nota bene, Európa ma Merkel asszony eredendő hibáját, a »willkommenskultur« következményeit nyögi. Az emberi szolidaritás, a politikai szabályozottság és a szelekciós intelligencia (a menekült, a migráns és a bevándorló megkülönböztetése) nem állnak össze egységes rendszerré, ki-ki a saját érdekeinek megfelelő vonatkozásait halványítja el vagy hangsúlyozza a fentieknek.

Ne kerteljünk, európai migráns-politika nincs, csak nemzeti politikák vannak, s bár az Európai Unió nemzetei egyenlők, e téren is léteznek közöttük »egyenlőbbek«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2017. július 03. 23:37
Mivan, ha azt feltételezem, hogy csak azért fújják föl ezt a lufit, hogy az európai nemzetkülönbségeket, -határokat bonthassák, bontassák le? Jólvan, tudom, késő van, ilyenkor mindenféle eszébe jut az ember lányának. Leginkább arra lennék kíváncsi, mi váltotta ki, hogy az első eszkort a német határt átlépve fölmutatta a Merkel-Mutti táblát? Mert az ő nyakába varrni így könnyebb, de inkább az a valószínű, hogy azért őt célozták meg, mert a leggyengébb pontnak őt gondolták.
zakar zoltán béla
2017. július 03. 22:29
Egy normális ember balról. Kár., hogy nincsen pár(T)ja!
zolizolizoltan
2017. július 03. 22:06
A németek és néhány magország külön akar válni az EU-tól, és a migránskérdést arra használják fel, hogy a perifériát lehessen okolniuk az EU széthasadásáért. Ügyes!
marko11
2017. július 03. 20:43
a migráció azért indult be mert az amcsik belerondítottak a térség kényes egyensúlyába (arab tavasz, Kadhafi elűzése, háborúk, Iszlám Állam...majd a káoszra rászerveződő embercsempész bandák) az amcsik hülyeségét (vagy szándékos bajkeverését) Európa szívja (Merkel már csak pont az i-re)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!