Felelőtlen európai vezetők

2017. június 03. 14:34

A határok sérthetetlenségét garantálni kell, megvan hozzá a katonai erő.

2017. június 03. 14:34
Földi László
Földi László
Magyar Idők

„Meg kell értetnünk vezetőinkkel, legyen az akár baloldali, liberális vagy jobboldali párt tagja, higgyen a nyílt társadalom eszméjében vagy a verseny mindenhatóságában, nem engedjük a folyamat ilyetén elmérgesedését. Aki nem országának védelmét tekinti a legfontosabbnak egy válsághelyzetben, azt nem tekintjük vezetőnknek. Krízishelyzetben két dolog nem számít: az ideológia és az eszmei hovatartozás, kizárólag az optimális védekezés közös erőfeszítés mentén történő megszervezése az egyedüli legitim cél. Igaz ez az egyes tagországokra, és igaz egész Európára, nem csak az unióra. Az ellenség megkezdte az offenzívát, már így is késésben vagyunk.

A határok sérthetetlenségét garantálni kell, megvan hozzá a katonai erő. A béke törvényei­nek passzusait ideiglenesen felül kell írniuk a konfliktus kezelésére alkalmasabb paragrafusoknak. A rendvédelmi szervek munkáját a megelőzést segítő módszerek hatékonyságának kell meghatároznia. Kiiktatandók már a potenciális ellenséges katonák is – mint leendő merénylők –, nem csak az elkövetők felderítése a feladat. Nincs törvények fölötti élet, aki nem tudja igazolni magát, annak nincs helye Európában. Miként annak sem, aki támogatja az ellenséget bármilyen módon. De mindenekelőtt a legfontosabb, hogy a dolgoknak vannak felelősei. A politika művészete az időzítés. A felelősség vállalása pedig a politika lényege.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lado Lepoglavski
2017. június 05. 15:31
Okos ember . Vajon miért nem kormánytag ?
kálmi
2017. június 05. 08:16
És itt van a legújabb merénylet és a torinói félelem a következményeivel.Az európai vezetők pedig kifejezték részvétüket, a helyszínen meg gyertyákat gyújtottak. Az iszlám állam meg röhög a markába. Ilyen könnyen még sosem vívtak háborút egy földrész ellen. Még szegény indiánok is jobban küzdöttek a tüzes nyilak ellen, mint ez a bárgyú barom európai népség.A jelszó meg, hogy nem hátrálunk, nem félünk különösen szánalmas eszelősség. Torinóban egy petárda miatt taposták el egymást az emberek, mert azt hitték lőnek. Még,hogy nem félünk. Dehogynem, csak azt hiszi mind, hogy őt nem érheti baj, pedig de!
Tündér_Lala
2017. június 05. 08:11
Azért azt ismerjük fel, hogy oda juttattak bennünket, hogy mii magunk követeljük a szabadségjogaink felfüggesztését. Merthogy faji vagy vallási alapon ugye ez el sem képzelhető. Arról nem beszéve, hogy az események valódi irányítói és szervezőinek semmi közük az iszlámhoz, csak használják őket.
sozlib_abschaum
2017. június 04. 16:55
"Kiiktatandók már a potenciális ellenséges katonák is", már kb. két éve írom, pl. a helszinki bizottság, tassz, Amneszti, és a többi terrorszervezeteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!