Orbán és Kurz: megbecsülik egymást

2017. május 16. 12:28

Felmerül a kérdés, hogy Ausztria vezető politikusaként Orbánnal kellene-e tartani, vagy inkább Angela Merkel kereszténydemokratáival és Emmanuel Macronnal.

2017. május 16. 12:28
Hans Rauscher
Der Standard

„Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Sebastian Kurznak címzett gratuláló levélben örül előre a megújult Osztrák Néppárttal való együttműködésnek. Ugyanitt Orbán egyben megköszöni Kurz támogatását is, ami a magyarok javára szolgál, méghozzá »a népeink közötti történelmi barátság és közös keresztény értékrendszerünk alapjain«. A megbecsülés kölcsönös.

Sebastian Kurz nemrég a Süddeutsche Zeitungnak nyilatkozta következőket: »Ha az EU külső határainak biztosításától van szó, abban Orbán és a kelet-európai államok a mintaadók. Fel kell hagynunk a Jóra és Rosszra való felosztással, a morális fölénnyel. Menekültügyben a Németország által meghatározott út abszolút hibás volt.« A morális fölény tehát, amit eszerint nem szabad Orbánnal és társaival szemben kimutatni, finoman szólva is félreérthető.

Orbán egy kőkeményen autoriter típus, aki az illiberális demokrácia modelljét nem csak Magyarországon, hanem az egész unióban hirdeti. Felmerül tehát a kérdés, hogy Ausztria vezető politikusaként inkább Orbánnal kellene-e tartani, vagy inkább Angela Merkel kereszténydemokratáival és Emmanuel Macronnal, akik világos EU-párti irányvonalukkal, hisztériát nélkülöző menekültpolitikájukkal nyertek választásokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2017. május 17. 16:23
Emmanuel Macronnal, akik világos EU-párti irányvonalukkal, hisztériát nélkülöző menekültpolitikájukkal nyertek választásokat.” Ez a hülye még olvasni se tud. Mit mondott Macron (és 1 éve Merkel)? Hogy az illegális migrációt meg kell állítani!!! Orbán ezt teszi, azaz követi a nagy nyugati gondolkodók pálfordulásia utáni vonalat.
neven
2017. május 16. 20:13
Ja azt szeretnék a nyugati és osztrák libsikék, hiszti-pisztik, hogy Kurz is inkább Soros seggggnyalója legyen és ne az osztrák nép igazi vezetője!!!!!!!!!!!
1120
2017. május 16. 20:07
"Felmerül tehát a kérdés, hogy Ausztria vezető politikusaként (sic!) inkább Orbánnal kellene-e tartani, vagy inkább Angela Merkel kereszténydemokratáival és Emmanuel Macronnal..." Ööö...izé: ön ugyebár osztrák. Akkor hogy létezik, hogy Sebastian Kurzot máris Ausztria vezető politikusaként definiálja? A felmérések szerint ma Ausztria vezető politikusa Heinz-Christian Strache. Akár tetszik ez önnek, akár nem. "...akik világos EU-párti irányvonalukkal, hisztériát nélkülöző menekültpolitikájukkal nyertek választásokat." Ööö...izé. Macron nyert, tény és való. (Miután MINDENKI, aki él és mozog az FN-on kívül - legyen az kommunista, szocialista, gaullista...stb...stb. Macron támogatására szólított fel a 2. fordulóban - kicsit gyanús, hogy mi ez a páni félelem...de ez most mindegy is.) Ám Merkel még nem nyert. Tudom, a CDU három tartományban is padlózta a nyolc általánosos pártját, de ismétlem: Merkel még nem nyert! Nos hát így jár az olyan ember, akiben oly erősek a vágyálmok, hogy azok összekeverednek a valósággal. :)))
Burmin
2017. május 16. 19:14
Merkel asszony tudja hogy Törökország a balkán magyarország és ausztria kezében van csak rájuk eresztenek mondjuk 2 milla migránst oszt annyi. Persze nekünk is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!