Szalámitaktika

2017. március 08. 08:47

Az Európai Unió nyugati államainak vezetői semmit nem változtattak a véleményükön, azaz továbbra is másodrendű állampolgárnak tekintik a keleti régió országaiban élőket.

2017. március 08. 08:47
Nagy Ottó
Magyar Hírlap

„Noha Francois Hollande ma már döglött oroszlánnak tekinthető, amelybe tudvalevőleg nem rúg bele senki, a francia államfő mégis mindent megtesz azért, hogy legalább a földtől elemelkedjenek a lábak. Legutóbb például a többsebességes Európa beindítását szorgalmazta, amikor a holnapi unió csúcs előtt találkozott Angela Merkel német kancellárral, Paolo Gentiloni olasz és Mariano Rajoy spanyol miniszterelnökkel. Tette mindezt Versailles-ban, ahol egyszer már rendesen, és kuplung nélkül is úgy hátramenetbe tették Magyarországot, hogy még ma is kapkodjuk miatta a levegőt. (...)

A lényeg az, hogy az Európai Unió nyugati államainak vezetői semmit nem változtattak a véleményükön, azaz továbbra is másodrendű állampolgárnak tekintik a keleti régió országaiban élőket. Amit természetesen következetesen tagadnak, mert megszerzett piacaikat azért meg akarják tartani. És ez akkor is igaz, ha a mi fejünkhöz is rendszeresen hozzávágják a mi árulóink is, hogy mennyi, de mennyi támogatást kaptunk és kapunk még ma is az uniótól, hogy persze az EU pénze az azért jó nekünk, azt elfogadjuk, de bezzeg ha valami píszí baromságot nem támogatunk, akkor azonnal kígyót-békát kiáltanak ránk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patterson
2017. március 08. 11:15
Mondjuk már ki, a szívük mélyén soha nem tartottak minket (újonnan csatlakozott, Közép-európai országokat) magukkal egyenértékűnek.
quiet
2017. március 08. 11:04
" ... s mennek a saját tempójukban..." De hova? Nyakukon a népek, akiket gyarmatosítottak . Ez volt ( és ez ma is ) a tempójuk, testvérem. Az oroszok lekéstek erről a 'tempóról' bár megpróbálták behozni ( II.világh után.) Mi nem így dolgozunk. Magunk kenyerét esszük ( ha van ).
KannibálTatárÚr
2017. március 08. 10:28
Én is helyeslem a több sebességes Európát. Ez a ma peremre szorított, gyarmatsorban tartzott országok lehetősége megszabadulni az Unióban betöltött megalázó helyzetüktől. Ugyebár, ha a "lefegjlettebbek" (Olaszország, Spanyolország) választhatnak olyn utat, ami nekik megfelel, mi, többiek is választhatunk. Ennél jobbat pedig nem kívánhatunk. A gyarmatosítók elvesztik jogi érveiket a gyarmatok gúzsban tartására. Az oroszok pedig megépítik nekünk a Déli Áramlatot.
noMores
2017. március 08. 09:54
Bazmeg, amíg 40centis kilátókat meg 3km-es kisvasutakat építünk, és úgy lopunk, mintha nem lenne holnap, mellé meg akkora a pofánk, hogy nem férünk be az ajtón, és olyan suttyón viselkedünk, hogy kínos, mi a faszt várunk????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!